Arie op zoek naar de sterren week 46”15

ARIE ZIET DE STERREN

Arie Molenhuis, Pieterbuurster in hart en nieren, organiseert een groot jubileumfeest voor het Zeehondencentrum en zoekt daarvoor nog artiesten die willen optreden. Zijn tactiek? Gewoon in de bus stappen en erop af. Arie gaat op zoek naar de sterren en de Streekkrant volgt hem.

Het duurde even. Of even, best lang. Dat griepje van ‘sterkzoeker’ Arie. Pas zaterdag- precies op tijd want toen had hij een belangrijke afspraak, niet geheel toevallig met een vrouw- was Arie weer redelijk fit. ‘Het gaat weer. Mensenlief, wat voelde ik me beroerd de afgelopen twee weken.’ Dat Arie aan de beterende hand is, is te merken ook. Arie is weer die spraakwater. Zoals we hem kennen. De man die – schijnbaar- van iedereen weet wat ie doet, wie de man of vrouw is en hoe de achterneef heet. Een wandelende encyclopedie, én de man van de verhalen. Over Lee Towers. ‘Ik heb Lee hier al eens naar toe gehaald. Ben ik gewoon naar z’n huis gereden. Z’n vrouw deed beneden de deur open en de lift eindigde midden in het appartement van Lee. Lee was er nog niet. Ik wachten. En wachten. Op een bepaald moment ben ik maar opgestapt. Ik was zó moe en het wachten meer dan zat. Belde Lee me later op. Hij schold me helemaal verrot. Was woest dat ik vertrokken was. Bleek dat hij in een file stond.’ Of over Annie Schilder. ‘Liep ik in Volendam, heb ik gewoon aan de eerste de beste voorbijganger gevraagd waar Annie woonde en aangebeld. Brutalen hebben immers de halve wereld. Annie was toen nog ‘strak’. Toen ik haar jaren later weer zag, zat ze vol rimpels. Dat heb ik haar ook even verteld. Vond ze niet heel leuk.’ Nu Arie weer beter is, gaan de voorbereidingen voor maart 2016 verder. ‘Ik ga deze week contact leggen met alle verzorgingshuizen. Voor het middagprogramma voor senioren. Verder heb ik een afspraak met Van Kammen staan. Zij zetten volgend jaar een Alu-hal neer. Een Alu-hal, ja. Dus geen tent. Dit is vele malen mooier.’
Arie zit nu op zo’n 85 procent als het zijn gezondheid betreft. Staat de teller straks weer op 100, dan reist hij af richting Tsjechië. Op zoek naar die ene zangeres. Die van You Tube. ‘Ze is Tsjechische en ik heb al mensen aan het werk gezet. Jazeker, ik heb ook contacten in Tsjechië. Ik weet al waar ze woont. Is toch nog even 1200 kilometer vanaf Winsum. Ik heb zelfs al een overnachtingsplek in Tsjechië geregeld. Ja jongen, Arie heeft wel een aardig netwerk hoor.’
En dan is het ineens klaar. Arie heeft het namelijk druk. Moet nog achter kippen aan en naar Adorp. ‘Ik heb een vrouw een paar kippen beloofd. En je weet, als ik iets beloof, dan doe ik het. Zeker als het vrouwen betreft, haha.’
Tsjechië, Volendam en Amsterdam. Dat zullen de eerstvolgende haltes zijn om het programma voor maart 2016 in te vullen. ‘Een lange weg nog, maar laat mij maar knoeien. Alleen ja. Alleen ben ik namelijk op m’n best.’