Blauwkes sluiten onvergetelijk seizoen af met remise

Afbeelding
Buitenpost en Groningen in evenwicht na bijzonder warm duel
 BUITENPOST - Het succesvolle seizoen is voor VV Buitenpost geëindigd met een gelijkspel tegen VV Groningen. De kampioen haalde 59 punten met een doelsaldo van +39. Daarmee haalden de Blauwkes acht punten meer dan de nummer twee Drachtster Boys. Rudmer Loonstra werd clubtopscorer met 17 doelpunten. Eén meer dan Rolf Dijk.
Groningen had nog één punt nodig om er zeker van te zijn de nacompetitie te ontlopen. De stadjers, die de derde periodetitel hadden gepakt, startten voortvarend. Na vijftien minuten spelen had de ploeg al drie riante kansen gecreëerd. Maar door goed ingrijpen van aanvoerder Berend Schootstra, een knappe redding van keeper Kevin van der Meulen en een bal die net voorlangs ging, ontsnapte Buitenpost aan een achterstand. Daarna kwamen de Blauwkes beter in de wedstrijd. Dit resulteerde na een half uur in de 1-0. Joost Jesse Visser leverde met een lange bal een voorzet op Rudmer Loonstra die op een knappe wijze met het hoofd via onderkant lat scoorde. Na de hervatting kwam het eerste gevaar van Groningen met een schot op de kruising. Vervolgens voorkwam Van der Meulen met een reflex een doelpunt van de gasten. Twintig minuten voor tijd kreeg Martijn van Roeden een publiekswissel. De student verlaat Buitenpost voor PKC. Met nog een kwartier spelen viel dan toch de onverwachte gelijkmaker voor Groningen via Giovanni Salvo. Loonstra had een paar minuten voor het eindsignaal de winnende treffer nog op zijn schoen, maar zijn poging ging net naast. Zo bleef het 1-1. “We wilden allemaal écht goed afsluiten. Het dramatische veld, de warmte en een tegenstander die een punt nodig had, waren omstandigheden waardoor dat niet gelukt is”, aldus Buitenpost-trainer René van der Weij. Na het behalen van de titel bleek het voor zijn team moeilijk om de echte focus weer te vinden. “Toch mogen we, nee moeten we vooral blij en trots zijn op onze prestaties. Kampioen van de eerste klasse E, geweldig toch?” Foto: Kiepie.nl