Buitenpost snakt naar het einde van het seizoen

BUITENPOST - Het seizoen duurt een paar wedstrijden te lang voor VV Buitenpost. De kampioensploeg verloor zaterdag voor de tweede keer op rij. Nu was PKC’83 te sterk voor de Blauwkes. Het duel in Groningen eindigde in 3-0.
Foute passes
Bij Buitenpost ontbrak na een zwaar seizoen de scherpte. Dat resulteerde in veel foute passes en de tweede bal was telkens voor de thuisploeg. De Groningers profiteerden optimaal van de fouten van de vermoeid ogende Buitenposters. Lichtpunt aan Buitenposter zijde was de debuterende doelman Marvin Heidstra. Hij mocht van trainer René van der Weij de plaats innemen van eerste keeper Kevin van der Meulen. Heidstra behoedde met name in de tweede helft Buitenpost voor een grotere nederlaag.
Dreigend
PKC kwam goed uit de startblokken. In de zevende minuut kon Heidstra nog een doelpoging onschadelijk maken. Maar in de daaropvolgende hoekschop was hij kansloos op een schot van Jivan  Vroom: 1-0. Buitenpost probeerde met verzorgd en aanvallend voetbal gevaarlijk te worden, maar het was PKC die steeds dreigend was met uitbraken. Na ruim een kwartier had Martijn van Roeden de gelijkmaker op zijn schoen, maar de Groninger keeper Ben Meedendorp redde uitstekend. Tien minuten later mocht Vroom randje buitenspel doorgaan op Heidstra en scoorde beheerst zijn tweede van de middag. Rolf Dijk kreeg daarop een uitgelezen kans om iets terug te doen, maar zijn doelpoging werd wederom prima gekeerd door doelman Meedendorp.
Geen eretreffer
In de tweede helft was het geloof op een goede afloop bij Buitenpost verdwenen. Tien minuten na de thee mocht Erdem Yeni een vrije trap nemen. Hij verraste Heidstra in de lange hoek met een schot over de grond: 3-0. Een kwartier voor tijd liet PKC de teugels wat vieren en kwamen er een paar kansen voor de Blauwkes. Zo werd een afstandsschot van Rob Dijkstra gepakt door de sterk keepende Meedendorp en had Jorrit Terpstra weinig geluk dat zijn hakbal net gekeerd werd. Een eretreffer zat er deze middag niet in voor Buitenpost.
Laatste wedstrijd
Zaterdag is de laatste competitiewedstrijd op De Swadde. VV Groningen, die een bijzonder sterke derde periode speelt, is dan de tegenstander.
Opstelling PKC ´83: Ben Meedendorp, Abdel Allaoui, Jeffrey Noordveld, Filipe Marcal Pinheiro (72/ Jordy van Rijzsen), Hüseyin Kurt (61/Simon Schreiber), Nikky Goguadze, Sip Jaap Bos, Jivan Vroom, Erdem Yeni, Bryan Inge, Lennon Schoobaar.
Opstelling Buitenpost: Marvin Heidstra, Aaron Boekhout, Joost Jesse Visser, Danny Boersma (66/Durk de Haan), Wim de Vries, Robin Huisman de Jong, Berend Schootstra (46/Rob Dijkstra), Jorrit Terpstra, Martijn van Roeden, Rolf Dijk (46/ Rik Weening), Rudmer Loonstra.
Scoreverloop: 8. Jivan Vroom (1-0), 24. Vroom (2-0), 56. Erdem Yeni (3-0).