De Vrouw met de Hamer – Grietje Schuil

Tijdelijke voorzitter Fc. Grootegast

 “Ik ben al jaren betrokken bij Fc. Grootegast. Dit is begonnen als ‘moeder van’. Mijn jongste zoon voetbalt hier al jaren. Zodoende was ik altijd al vanaf de zijlijn betrokken en dit is alleen maar meer geworden. Sinds september 2021 zit ik in het bestuur. De voorzitter moest wegens gezondheidsredenen tijdelijk afstand doen van de functie. Ik nam toen waar. Uiteindelijk werd dit een langere periode aangezien hij definitief niet terugkeerde. Nu ben ik de tijdelijke voorzitter van FC. Grootegast, de functie is momenteel vacant.  Het is een mooie functie, maar ik kan het helaas niet combineren met mijn werk, opleiding en andere bezigheden. Wel blijf ik binnen het bestuur actief. Vooral de verbinding tussen de mensen, deze opzoeken, horen wat er speelt, dat is boeiend. Het is meer dan voetballen. Het is ook kijken naar hoe we iedereen kunnen betrekken, hoe we toegankelijk kunnen zijn voor iedereen. Je leert veel mensen kennen, dat is ook echt een verrijking. Daarnaast is het natuurlijk gewoon een fantastische sport. Rond april en mei dit jaar is er een nieuw bestuur opgekomen. Het is fantastisch hoe mensen links en rechts toen opstonden. Er is bewust gekozen voor meer nieuwe leden binnen het bestuur, juist om meer mogelijkheden te hebben en na een lastige periode weer een juiste verdeling en balans te vinden. Het is belangrijk om naar ieders mening te luisteren, maar daarbij het doel niet uit het oog te verliezen. Ik maak hierbij de vergelijking met het voetbalveld. Ondanks een verschillende taak en zienswijze in het veld heb je een gezamenlijk doel. Fc. Grootegast is een vereniging met hele trouwe supporters. Inmiddels hebben we leden uit de drie noordelijke provincies, een groot bereik. We hebben veel verschillende categorieën voor zowel dames als heren; jeugd, senioren, zaal en 7 x 7 op de vrijdagavond. Iedereen is welkom. Komend weekend vieren wij als vereniging ons 25 jarig jubileum, een mijlpaal. Het hele weekend zullen er diverse activiteiten plaats vinden. Ik denk dat we erg trots op de vereniging kunnen zijn. De betrokkenheid van de verschillende mensen binnen de vereniging is mooi om te zien, de mensen komen in actie en staan voor elkaar klaar. Ook in moeilijke tijden stonden mensen op, deze verbondenheid vind ik belangrijk. Een vereniging ben je samen.”