De Vrouw met de Hamer – Leonie Spriensma

Jeugdbestuur Volleybalvereniging Voklubol

OLDEHOVE – ‘Van kinds af aan ben ik al bezig met volleybal. Ik ben er echt mee opgegroeid. Mijn hele gezin is eigenlijk een volleybal-gezin. Iedereen houdt zich wel bezig met de sport, ze spelen zelf of zijn supporter zoals mijn moeder. Op dit moment hebben we geen enorm grote projecten op de planning staan van Voklubol. We zijn vooral bezig om alles weer met elkaar op te starten. De competities en de trainingen hebben nu de prioriteit. Ik kom zelf uit Oldehove, dus ik heb altijd bij Voklubol gespeeld. Zo ben ik er heel natuurlijk als trainster voor de jeugd ingerold en ben ik uiteindelijk gevraagd voor het bestuur. Ik speel zelf helaas al drie jaar niet meer. Ik heb een blessure opgelopen tijdens een duik naar de bal. Dit heeft ervoor gezorgd dat mijn schouder steeds uit de kom gaat. Gelukkig kan ik mijn liefde voor volleybal nog wel voortzetten als trainster samen met Geert Hammenga. Ik train nu jeugdteams onder de 18. Dit zijn voor mij specifiek De Mini’s en een mix team. Dit is een team met zowel jongens als meisjes. We zien in de jeugd wel dat er meer meisjes zijn dan jongens. We hebben bijvoorbeeld een Meisjes A team op kunnen zetten. Maar bij de volwassenen telt deze verdeling niet. We hebben namelijk één dames team en twee heren teams. We hebben ook een trainingsgroep die nog steeds op hoog niveau samen traint. En we hebben de OldStars. Dit zijn senioren die op de maandagavond samenkomen om een balletje te slaan. Een soort recreantenteam. De vereniging is niet erg groot, maar dat maakt het juist wel weer leuk. Het is allemaal heel persoonlijk. Iedereen kent elkaar. Dat zie ik ook wel echt als de kracht van de club. Ik geniet zo van het spel, er zit zoveel tactiek achter. Het is gewoon supergoed voor de mens. Bovenal dat je het samen doet. In mijn rol als jeugdtrainer vind ik het dan ook altijd zo leuk om te zien dat de kinderen elkaar opzoeken. Ook kinderen van verschillende basisscholen die elkaar anders nooit hadden ontmoet, hebben nu nieuwe vriendschappen gesmeed. Ik raad het ook echt alle jeugd uit de regio aan. Je kunt bij ons vier keer gratis komen meetrainen om te zien of het wat voor je is. Iedereen is welkom!’