Docenten Woldborg brengen examenuitslag aan huis

‘Dit gaan we vanmiddag uitgebreid vieren!’

GROOTEGAST – Docenten van de Woldborg in Grootegast besloten de examenuitslag van de leerlingen van 4TL eens op een andere manier te brengen dan gebruikelijk. In groepjes van twee gingen ze donderdag bij de leerlingen langs om het goede nieuws te brengen. De Streekkrant mocht mee met docenten Sander Debreczeni en Bert Gerding mee om te kijken hoe dat in zijn werk ging.
De eerste leerling is Jessica. Op het moment dat ze de deur opent laat Bert een confettibom knallen. Sander houdt een ‘Geslaagd!’-vlag omhoog. Jessica is niet erg verbaasd. ‘Ik had al het gevoel dat ik het examen goed gemaakt had,’ zegt ze. Haar ouders zijn ontzettend blij en besluiten de vlag meteen op te hangen. Op naar de volgende leerling. Lenna’s moeder opent de deur. ‘Ze heeft zich verstopt,’ zegt ze, ‘bang voor de uitslag.’ Dat verstoppen duurt niet lang. ‘Ben ik echt geslaagd? Echt waar?’ Ze kan het bijna niet geloven. Ze staat zich nog te verbazen als het alweer tijd is voor de volgende leerling. Docent Bert roept nog: ‘Niet meteen iedereen appen hoor, het is een verrassing!’
Een piepklein eindje verderop woont Elise. Ze is al net zo verbaasd als haar moeder dat ze geslaagd is. ‘Ik was voor de examens best ziek en kon er dus niet voor leren. En eerlijk gezegd heb ik het jaar niet veel gedaan, maar ik dacht dat ik dat wel in zou kunnen halen.’ Elise was ervan overtuigd dat ze gezakt was. ‘Ik ben niet zo goed in economie en wiskunde en had al tegen mijn moeder gezegd dat ik gezakt was.’
Moeder Anne Joukje is al net zo blij als Elise. ‘Ik begon haar ook al te geloven,’ lacht ze. ‘Maar ik ben ontzettend blij. Dit gaan we vanmiddag uitgebreid vieren.’
Elise haar sterke kanten zijn talen. Ze wil dan ook iets gaan doen waarbij ze dat talent nodig heeft. Bijvoorbeeld iets met reizen. ‘Ik ga hierna naar de Noorderpoort, voor de studie Leisure & Events.’
Als ze de deur dicht hebben gedaan is er nog een heel hard tweestemmig ‘Woehoe!’ te horen.