Edwin Spoelstra, Voorzitter VV Ezinge

0
68
EZINGE/FEERWERD
– “De voetbalvereniging Ezinge is opgericht in 1930 en dit jaar vieren wij dus ons 90-jarig bestaan. Zelf ben ik inmiddels drie jaar voorzitter en ben ik tevens bezig aan mijn laatste jaar. Komende maand treed ik af, maar uiteraard blijf ik wel bij de vereniging betrokken. Het voorzitterschap is een functie om te rouleren, vind ik. Er zijn namelijk veel meer gezichten van de vereniging dan slechts één persoon. We hebben een voltallig bestuur en naar mijn mening kan iedereen wel voorzitter zijn. We doen allemaal ontzettend veel en bovendien hebben we ook heel veel aan vrijwilligers. Het voorzitterschap zelf vervul ik dus al drie jaar, maar ook daarvoor was ik al bij de vereniging betrokken. Toen mijn kinderen gingen voetballen, zo’n tien jaar geleden, ben ik ook bij de vereniging gekomen. Ik heb de kabouters getraind, omdat ik vind dat je als ouder zijnde ook betrokken moet zijn bij een sportclub. Later ben ik wedstrijdcoördinator geworden en niet veel later werd ik gevraagd voor het voorzitterschap. Dat vond ik best spannend als ‘import’ in Ezinge. Echter is het mij heel goed bevallen. Door mijn inzet ben ik behoorlijk goed geaccepteerd en zelf heb ik het ontzettend naar mijn zin (gehad). Ik ben heel ambitieus en dat heb ik ook wel laten merken. Als bestuur zijnde hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan een heus fitnesspark op ons terrein, zodat de jeugd elke dag kan sporten. Als sportvereniging moet je, vind ik, met de tijd meegaan. Sportstimulering is ontzettend belangrijk en dat hebben we, met de realisatie van het fitnesspark, ook laten zien. Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met de tennis- en volleybalclub, waardoor leden van de verschillende verenigingen ook andere sporten kunnen beoefenen. Door de coronacrisis staat dit echter even op een lager pitje, wat eigenlijk ook bij onze hele vereniging het geval is. Wedstrijden worden er niet gespeeld en alleen de jeugdteams kunnen trainen. Dat betekent dat wel zo’n vijf teams aan het voetballen kunnen, maar de seniorenteams zitten voorlopig thuis. We hebben zo’n 140 leden en het kenmerkt onze vereniging dat we een sterke band hebben en dat we het met z’n allen willen doen. Waar veel clubs hulp van buitenaf krijgen, willen wij graag zelfstandig blijven en het echt iets van Ezinge houden. Het is een fantastische club en ik ben ontzettend blij dat ik daar onderdeel van uit mag maken”.