Eerste teams De Meeuwen verslaan Donitas

ZUIDHORN – Zowel het eerste dames- als herenteam van volleybalvereniging De Meeuwen uit Zuidhorn kwamen afgelopen zaterdag uit tegen studentenvereniging Donitas uit Groningen. De gezellige ambiance van Quicksilver S was het decor van twee succesvolle wedstrijden voor de Zuidhorners.

Dames 1 mocht als eerste aantreden tegen het vijfde damesteam van Donitas, dat de tweede plek bezette. Voor De Meeuwen (negende) een lastige tegenstander op papier, maar daar was in het begin van de wedstrijd weinig van te merken. Met goed spel van De Meeuwen werd in twee aantrekkelijke sets de winst verrassend richting Zuidhorn gesleept. In de derde set richtte Donitas zich weer wat op en dit resulteerde in een setwinst. In de vierde set leek het nog even 2-2 te worden, maar deze set ging uiteindelijk met 29-27 naar De Meeuwen. De hiermee behaalde vier punten waren welkom, want De Meeuwen bevindt zich in de onderste helft van de ranglijst.

Voor Heren 1 liggen de papieren anders. Al sinds het begin van de competitie voert het team de ranglijst aan, waar Donitas op moment van spelen zevende staat. In de eerste set beleeft De Meeuwen een valse start door met 6-1 achter te komen. Een aantal blokkeringen van Donitas speelde hierin een rol, maar het was vooral desorganisatie waardoor het spel erg bleef haperen aan Zuidhorner kant. Later in de set werd dit ingehaald, maar de achterstand bleek te groot en Donitas won de eerste set. De opvolgende drie sets gingen relatief eenvoudig naar De Meeuwen, waarmee ook Heren 1 vier punten verdient. Daarmee blijft het gat met de nummer twee tien punten en ligt De Meeuwen op kampioenskoers.