Eugène van den Berg

Voorzitter Feestweek Buitenpost

BUITENPOST – “Eigenlijk ben ik nog niet zo lang voorzitter van deze gezellige club. Sinds vorig jaar januari pas. Dat kwam eigenlijk per toeval, of eigenlijk door mijn Haagse inslag. Ik sportte bij de Switte in Buitenpost, net zoals de toenmalige voorzitter. Nu had ik wel het één en ander aan te merken op de feestweek en dat deelde ik hem mee. Op mijn commentaar antwoordde hij dat de voorzitterspositie vacant was en dat ze een nieuw gezicht zochten. En als ik het dan toch zo goed wist, dat ik het dan maar moest doen. Daar heb ik twee weken over nagedacht, alvorens ik besloot daad bij woord te voegen. Voorzitter dus. Het is hartstikke leuk om te doen, al is dit wel mijn laatste jaar. Na zeven jaar in Buitenpost te hebben doorgebracht ga ik volgend jaar terug naar Den Haag. Of ik dat jammer vind? Zeker wel! Ik heb hier met plezier gewoond. Buitenpost is een prachtig en gemoedelijk dorp, waar ik veel vrienden heb gemaakt. Deze ga ik zeker missen. Maar eerst de komende feestweek nog. We hebben weer een fantastisch programma samen weten te stellen. Dat begint donderdag 27 juli al met een spectaculaire opening. Omdat Leeuwarden volgend jaar de culturele hoofdstad van Europa is hebben wij besloten dat we daar op aan willen sluiten. Het thema van deze feestweek is ‘Friesland’, en dat is ook wat wij willen doen; Friesland op de kaart zetten. Naast een mooie opening hebben we dit jaar iets nieuws. Allert Pol organiseert een bootcamp en dat belooft ontzettend leuk te worden. Verder hebben we wederom een tentdienst en een ballonvaart. Ook mooi is dat de lichtroute gewoon door kan gaan. We hadden daar te weinig vrijwilligers voor, dus het dreigde geschrapt te worden. Een oproep op Facebook zorgde ervoor dat we 4 nieuwe vrijwilligers mochten verwelkomen die deze lichtroute verzorgen. Prachtig natuurlijk! Al kunnen we nog wel een aantal extra vrijwilligers gebruiken. Deze kunnen zich aanmelden via fcbuitenpost@gmail.com. Daar mogen ook nieuwe sponsoren zich melden, want het werkt heel simpel; hoe meer sponsoren, des te groter de feestweek is die we kunnen organiseren. Voor het complete programma verwijzen we mensen graag naar de speciale Feestweekkrant die volgende week verspreid wordt met de Streekkrant. Alle informatie over het leuke programma staat daarin vermeld!”