EZINGE LIJDT ONNODIGE NEDERLAAG TEGEN MEEDHUIZEN

FEERWERD – Om de subtop van de 5e klasse E in het vizier te houden had Ezinge afgelopen zaterdag een overwinning nodig op het bezoekende Meedhuizen, dat op basis van de huidige stand tot die subtop gerekend mag worden. Na de knappe uitzege op ZEC waren de Ezingers vooraf ook hoopvol gestemd. Na de wedstrijd overheerste echter de teleurstelling. Een omstreden tegengoal en een gemiste strafschop betekenden een 0-1 nederlaag. Op basis van het vertoonde spel en de kansenverhouding had Ezinge zeker een punt verdiend.

Ezinge-trainer Ronald Bouwman was vooraf beducht voor het voetballende vermogen van Meedhuizen en stuurde zijn ploeg het veld in, met de opdracht om de ruimtes klein te houden en zo het spel van de tegenstander zoveel mogelijk te ontregelen. Zijn team slaagde goed in die opzet, maar kwam daardoor zelf ook wat minder aan voetballen toe. Nadat Meedhuizen in het eerste deel van de wedstrijd een licht overwicht had, kwam Ezinge wat beter in de wedstrijd en liet het zich meer op de helft van de tegenstander zien. Zo kwam Julian Kemkers een keer goed door op rechts. Zijn voorzet kwam terecht bij Nick Rosema, wiens schot met de nodige moeite werd gekeerd door de doelman van Meedhuizen. Achterin had Ezinge, onder aanvoering van laatste man Ewart Gerritsen alles redelijk onder controle. Wel verslikte Denis Ticau zich een keer in de bal, maar Meedhuizen wist er niet van te profiteren. Aan beide kanten viel een aantal hoekschoppen te noteren, maar deze bleven zonder gevaar. De doelpogingen waren aan beide kanten verder niet talrijk en als er al een keer op doel geschoten werd, dan was dat vaak recht op de doelman af en kon de bal eenvoudig gevangen of tegengehouden worden. Eén van de overigens veel pratende spelers van Meedhuizen kreeg de eerste gele kaart van de wedstrijd, toen hij te veel commentaar op de scheidsrechter leverde. Bij Ezinge kwam Steven Werkman nog voor rust in het veld voor de geblesseerd geraakte Julian Kemkers. Kort voor het rustsignaal onderscheidde doelman John Nooren zich bij een door een speler van Meedhuizen prima ingeschoten bal. De rust brak aan met de logische brilstand. In de tweede helft ging Ezinge met wat meer overtuiging op zoek naar de openingsgoal. In de 54e minuut van de wedstrijd kreeg linkerspits Jasper Dijkstra daarvoor een mogelijkheid, toen hij na een lange bal binnen de zestien een schot op doel kon lossen. De bal werd echter gekeerd door de doelman van Meedhuizen, die goed zijn doel verkleinde en zo redding kon brengen. Met het inbrengen van Wiebe Leistra voor Jordy Huizingh paste Bouwman kort daarna zijn tweede wissel toe. Na een goede aanval over meerdere schijven, was het opnieuw Jasper Dijkstra die een schietkans kreeg, maar hij schoot de bal ruim voorlangs. Ook Meedhuizen bleef op zoek naar een goal en had bijna succes, toen een aanvaller verdediger Jelle Huizingh passeerde, naar binnen sneed en een venijnig schot losliet, dat maar net over het doel van Nooren zeilde. Intussen werd steeds duidelijker dat het geen doelpuntrijk duel zou worden en dat de ploeg die op voorsprong zou komen, ook dichtbij een overwinning zou zijn. Met nog ruim een kwartier te spelen was het Meedhuizen dat op voorsprong kwam door een, zoals al aangegeven, omstreden goal. De grensrechter van Meedhuizen vlagde voor een uitbal, maar deed zijn vlag weer naar beneden toen hij zag dat een speler van zijn ploeg de bal mee kon nemen. Hierop volgde een overtreding van Ezinge, waarvoor de scheidsrechter aan Meedhuizen een vrije trap toekende. Deze werd pijlsnel, maar ver verwijderd van de juiste plek, genomen. De bal kwam bij een aanvaller van Meedhuizen terecht, die van dichtbij kon afronden. De begrijpelijke protesten van de spelers van Ezinge vondenechter geen gehoor bij de scheidsrechter. De gemoederen raakten voor even wat verhit en dat kostte de aanvoerder van Meedhuizen geel, toen hij Jasper Dijkstra neerhaalde. Meteen daarna kreeg Ezinge dé kans op de gelijkmaker. Een verdediger van Meedhuizen beroerde in de eigen zestien de bal met de hand en de scheidsrechter kende Ezinge een strafschop toen. Aanvoerder Paul Broekhuizen nam zijn verantwoordelijkheid en koos daarbij voor de rechterhoek. De doelman van Meedhuizen koos helaas dezelfde hoek en verwerkte de inzet tot hoekschop. Met Melle Gerritsen voor broer Ewart paste Bouwman zijn laatste wissel toe. Ezinge zette alles op alles om nog een punt uit het vuur te slepen, maar dat lukte ondanks een paar doelpogingen niet meer. Meedhuizen was zelfs nog dichtbij de 0-2, maar Nick Rosema haalde de bal van de eigen doellijn.

Trainer Ronald Bouwman vond dat een gelijkspel verdiend was geweest. Verder zei hij: “Ik ben tevreden over de beleving van zijn team, maar ons spel aan de bal is voor verbetering vatbaar. Maar ik voldoende aanknopingspunten om te voorkomen dat het verder een kleurloos seizoen gaat worden”.

Man van de wedstrijd: John Nooren

Opstelling Ezinge: Nooren, Ticau, E. Gerritsen, Douwsma, Huizingh, Broekhuizen, Kemkers (Werkman), J. Huizingh, Dijkstra, Rosema, Vergeer.