FC Groningen zakt door de ondergrens bij RKC Waalwijk

WAALWIJK - 01-05-2022, Mandemakers stadion. Dutch football, eredivisie, season 2021-2022. RKC - Groningen. RKC player Finn Stokkers.

WAALWIJK – FC Groningen had de nederlagenreeks zondagavond een halt kunnen toeroepen, maar kreeg het bij RKC Waalwijk niet voor elkaar. De thuisploeg keek bij rust tegen een 3-0 voorsprong aan en daar had FC Groningen in de tweede helft geen antwoord op. De treffer die FC Groningen-topscorer Jørgen Strand Larsen een kwartier na rust scoorde betekende direct de eindstand: 3-1.

Een overwinning van FC Groningen was goud waard geweest, omdat de achtervolgers voor de achtste plek, die deelname verschaft tot de play-offs, allemaal niet wisten te winnen. Wederom bleef een overwinning uit en daarmee leed FC Groningen voor de vierde keer op rij een nederlaag. Met nog drie reguliere competitiewedstrijden te gaan komt het einde van het seizoen 2021/2022 zo langzamerhand in zicht. Zaterdag neemt FC Groningen het in eigen huis om 21.00 uur op tegen Sparta Rotterdam. De eerstvolgende tegenstander speelde in de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Maurice Steijn knap met 1-1 gelijk tegen AZ, al blijft de vraag overeind of ze het dit seizoen redden. De Rotterdammers staan momenteel niet op de plek waar ze dit seizoen willen eindigen en ze zullen er zaterdag dan ook alles aan doen om met een goed resultaat te vertrekken uit Groningen. Na Sparta Rotterdam neemt FC Groningen het een paar dagen later op woensdagavond 11 mei om 20.00 uur in een uitwedstrijd op tegen het hoog geklasseerde FC Twente.

Op zondag 15 mei sluit FC Groningen het reguliere seizoen voor eigen publiek af met een thuiswedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden. Zoals gebruikelijk begint deze wedstrijd om 14.30 uur en als alles de komende weken goed op zijn plek valt voor FC Groningen, krijgt het seizoen wellicht nog een interessante verlenging. Terugkijkend op het seizoensverloop in 2022 kun je terecht de vraag stellen of deze prijs recht doet aan het niveau dat FC Groningen dit jaar haalde. Met name de laatste weken vragen veel mensen die de ploeg een warm hart toedragen zich af waarom de motor plotseling kuren heeft. Hopelijk hervindt het team van Buijs deze maand het niveau waarmee ze de weg naar het linkerrijtje vonden. Dan komen de play-offs alsnog binnen bereik, maar de kans dat dit daadwerkelijk gebeurt hangt sterk af van de reactie die volgt op vier nederlagen.

Willem II    31  - 26  - 26-56

Reëel gezien doen er naast FC Groningen nog vijf ploegen mee voor de achtste plek van de ranglijst en omdat de verschillen minimaal zijn is elke overwinning van FC Groningen meer dan welkom. Bekijk hier het resterende programma.