Grijpskerk komt met de schrik vrij

facebook

ADUARD – Grijpskerk voorkwam afgelopen zaterdag met een doelpunt ver in blessuretijd de eerste nederlaag van het seizoen. Aduard 2000 was vrijwel de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar dit leidde slechts tot een magere 1-0 voorsprong.

De uiteindelijke puntendeling voelde voor de thuisclub door de late gelijkmaker dan ook als een nederlaag en vriend en vijand was het erover eens dat Grijpskerk met één punt heel goed wegkwam. Het team dat oefenmeester Edwin Prins het veld in stuurde toonde geen ontzag voor Grijpskerk en schuwde geen enkel duel. De thuisclub speelde gedreven en gedisciplineerd en Grijpskerk had daar zichtbaar moeite mee. Schoten van Lars Terpstra en Leon Smits misten echter precisie en in de eenentwintigste minuut wierp Stefan Reker zich vol overgave voor een schot van Smits. Grijpskerk stelde er in aanvallend opzicht weinig tegenover. Aan beide kanten bleven de kansen tot de rust schaars. Het balbezit was voornamelijk voor Aduard. Grijpskerk moest zich beperken tot enkele uitbraken. De rust brak aan met een 0-0 stand. De tweede helft begon met dezelfde 22 spelers als in de eerste helft. Uit een vrije trap kopte Grijpskerk-aanvoerder Pieter Kars van de Kamp de bal een keer over het doel van Floris Star en even later profiteerde Yorin de Boer bijna van een lange bal van achteruit. De bal viel achter de laatste linie van Aduard en werd opgepikt door De Boer. Hij werd door doelman Star naar de buitenkant gedreven, maar wist wel een tot een doelpoging te komen. De bal leek naast te gaan, maar werd door verdediger Lars Bijma van Aduard voor alle zekerheid tot corner verwerkt. Aduard raakte er niet van onder de indruk en kwam na ongeveer een uur spelen op een voorsprong. Via Lars Terpstra kwam de bal bij Rick Kazemier terecht. Het schot dat Kazemier afvuurde werd door sluitpost Dirk-Jan Postma gekeerd, maar de bal kwam opnieuw voor de voeten van Kazemier en op diens tweede inzet was Postma kansloos. Grijpskerk moest in de achtervolging om de eerste nederlaag van het seizoen af te wenden. Dat bleef een lastige opgave, want Aduard bleef controle houden. Grijpskerk ging meer naar voren spelen en daardoor kreeg Aduard meer ruimte. De 2-0 was in deze fase een aantal keren dichterbij dan de gelijkmaker. Grijpskerk-trainer Jurna bracht met een dubbele wissel twee verse krachten binnen. Henk de Boer en Gert-Jan Soldaat maakten plaats voor Luuk Schreurs en Björn Baar. Niet veel later volgde de derde wissel. De lichtvoetige Jelle Schoenmaker ging naar de kant en voor hem kwam de jeugdige Hazenberg binnen de lijnen. Ook bij Aduard volgde een wissel. Tjark Nieboer maakte met nog iets minder dan tien minuten te spelen plaats voor Silphen Bolhuis. Grijpskerk kwam via Pieter Kars van de Kamp tot een ongevaarlijke kopbal en claimde een keer tevergeefs hands na een voorzet bij de tweede paal. Aan de andere kant moest Dirk-Jan Postma redding brengen op een venijnige schuiver van Leon Smits. Voor de slotminuten dirigeerde trainer Jurna centrale verdediger Stefan Reker naar het front. Toen het scorebord de negentigste minuut aangaf stond het nog gelijk, maar er volgde nog een handjevol minuten aan extra tijd. In de laatste minuut van de extra tijd wilde een speler van Aduard de bal weg bewegen, maar hij deed dat in de richting van het eigen doel. Doelman Star leek te twijfelen tussen een vangbal of de bal wegstompen. Hij toucheerde de bal slechts, die vervolgens vlak naast het doel over de achterlijn ging. Grijpskerk mocht een hoekschop nemen en die werd bij de tweede paal voor het doel gekopt door Van de Kamp. Luuk Schreurs kreeg de kans om af te ronden en schoot toch nog de 1-1 binnen. Grijpskerk vierde het punt, terwijl Aduard 2000 treurde om het verlies van twee zeker lijkende punten. Trainer Rini Jurna beaamde blij te zijn dat zijn ploeg niet had verloren. Edwin Prins regeerde als volgt: ‘We hadden op basis van de hele wedstrijd een overwinning verdiend, maar die krijg je niet altijd. Door de tegengoal in de extra tijd voelt het gelijke spel als een nederlaag. Desondanks vind ik dat mijn spelers een prima teamprestatie hebben geleverd.’ Prins gaf verder aan dat wegblijven van de negende plaats de doelstelling blijft. Toch zal hij met een schuin oog naar de tweede periodetitel kijken. Aduard gaat daarin nog steeds aan de leiding. Bij een overwinning op Grijpskerk zou die periodetitel al zo goed als binnengehaald zijn. Nu lijkt een overwinning komende zaterdag tegen SC Loppersum daarvoor noodzakelijk. Man van de wedstrijd afgelopen weekend was Lars Terpstra.