GSVV daalt af naar vijfde klasse; Zeester ontmoet De Fivel in finale nacompetitie

GERKESKLOOSTER – GSVV heeft de nacompetitie voor handhaving in de vierde klasse niet overleefd. De ploeg van GSVV-trainer Theo de Vries werd zaterdag met 2-1 verslagen door Zeester en daardoor neemt de ploeg uit Zoutkamp het zaterdag in de finale van de nacompetitie op tegen De Fivel.

Na afloop van de wedstrijd was er vooral berusting bij De Vries. ‘We hebben ons uiterste best gedaan, maar het zat er voor ons niet in om vierdeklasser te blijven. Het voelt ook niet als een heel groot drama dat we volgend seizoen vanuit de vijfde klasse weer moeten proberen om de weg omhoog te vinden. Het is nu gewoon de realiteit en we moeten er met z’n allen hard aan gaan werken om weer terug te keren. Ook dit is onderdeel van voetbal en daar moeten we de juiste les uit trekken. Volgend seizoen moeten we het spelplezier weer terugvinden, want het was al met al geen eenvoudig jaar voor ons. Van daaruit kunnen we dan na verloop van tijd weer verder kijken.’

Waar GSVV uiteindelijk met lege handen stond, nam het zaterdag wel vrij snel de leiding. Het duel was nog geen handvol minuten onderweg toen Wichard Alink zijn ploeg aan de leiding bracht. Het antwoord van Zeester liet niet lang op zich wachten, want vlak na de openingstreffer tekende Jasper Nienhuis al voor de gelijkmaker. In het resterende deel van de eerste helft bleven beide ploegen de aanval zoeken met lange ballen en dit zorgde ervoor dat het middenveld met de regelmaat van de klok werd overgeslagen. Kansen ontstonden er ook aan beide kanten, maar het was Zeester dat op slag van rust als eerste rendement behaalde toen Henri Nienhuis één op één met de keeper geen fout maakte: 1-2.

Na de onderbreking opende GSVV direct de zoektocht naar de gelijkmaker, maar als je eenmaal in de hoek zit waar de klappen vallen, kom je daar niet snel vandaan. Uit vier grote kansen wist GSVV niet te scoren en daardoor bleef Zeester met klein verschil op voorsprong. Zeester-trainer Jaap van der Ploeg was zeer te spreken over zijn doelman Daniel Veenstra die zijn ploeg in de tweede helft keer op keer in de wedstrijd hield. Het kon in deze fase nog meerdere kanten op vertelde Van der Ploeg na afloop. ‘Het bleef ook in de tweede helft nog razend spannend, want de verschillen bleven klein, maar onze keeper hield ons steeds op de been.’

Zaterdag ontmoet Zeester De Fivel in de finale van de nacompetitie op neutraal terrein. Als Zeester het slot richting de vierde klasse van de deur krijgt is dat een grote prestatie stelde Van der Ploeg. ‘We zijn er nog niet, maar het wordt wel eens tijd dat we weer een succes kunnen vieren in Zoutkamp. Van de laatste promotie zijn de foto’s volgens mij nog in zwart wit. We gaan in ieder geval alles op alles zetten!’