GSVV verspeelt tegen ASC ’75 een 2-0 voorsprong

facebook

GERKESKLOOSTER  –  Met als inzet de derde plaats op ranglijst, troffen de streekgenoten GSVV en ASC ’75 elkaar afgelopen zaterdag 25 maart in een onderling duel in Gerkesklooster. GSVV zou bij winst de kloof met ASC ’75 vergroten. ASC ’75 zou bij een overwinning in verliespunten gelijkkomen met GSVV. Voor beide ploegen was er dus sprake van een cruciale wedstrijd. De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft gebeurde er vrij weinig, maar dat werd door de gebeurtenissen in de twee helft ruimschoots gecompenseerd. Toen de kruitdampen waren opgetrokken resteerde er voor beide ploegen een punt. GSVV nam in de tweede helft een 2-0 voorsprong, maar ASC ’75 slaagde erin om langszij te komen. De puntendeling gaf de krachtsverhoudingen daarbij vrij aardig weer.
De weersomstandigheden waren zaterdag nogal van invloed op het vertoonde spel. Vooral in de eerste helft stond er een stevige wind en regende het enige tijd. Beide ploegen kwamen daardoor niet tot sprankelend voetbal. De openingsfase was zelfs ronduit rommelig. ASC ’75 veroverde vaak de tweede bal, maar kon aanvallend niet tot grootse daden komen. GSVV was enkele keren vanuit de omschakeling gevaarlijk, waarbij vooral aanvaller Wichard Alink zich een paar keer onderscheidde. Aan beide kanten werden wel een paar doelpogingen ondernomen, maar er zat telkens een been van een tegenstander tussen. Ook uit standaardsituaties, die zich altijd wel voordoen, konden zowel GSVV als ASC ’75 geen rendement halen. Echte doelrijpe kansen deden zich verder niet voor, wat een logische 0-0 tussenstand bij rust tot gevolg had. In de tweede helft was het vrij snel raak en het was GSVV dat op voorsprong kwam. Arjan Storm bediende Gerbert van der Heide en die verschalkte doelman Dennis Kolthof, die de geblesseerde Allard van der Bosch verving en dat naar behoren deed. Van der Heide scoorde daarmee het doelpunt dat de wedstrijd nodig had, want nu moest ASC ’75 in de achtervolging. De plotselinge achterstand leidde aan de kant van ASC ’75 tot enige irritatie, waarbij vooral grensrechter Niewijk van de thuisclub het moest ontgelden. Zijn vlagsignalen waren ook inderdaad bij tijd en wijle discutabel. Het spel golfde in het verdere verloop wat meer op en neer, waarbij ASC ’75 gevaarlijker oogde dan de thuisclub. Zo belandde een prima schot van Arend Veenstra op de lat. Terwijl de 1-1 aanstaande leek, was het GSVV dat opnieuw doel trof. Een afstandsschot op doel van Gerben van der Heide, belandde halverwege de tweede helft via het hoofd van Arjan Storm tegen de touwen. GSVV leek daarmee op rozen te zitten, maar ASC ’75 gaf zich nog niet gewonnen. Het ging vol overgave op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er ook. Het had daarvoor wel de hulp nodig van GSVV-verdediger Cor Hoeksma, die in het eigen strafschopgebied weggleed, de bal daardoor verkeerd raakte en in eigen doel schoot. Intussen waren er aan beide kanten al de nodige spelers gewisseld. ASC ’75 ging op zoek naar de gelijkmaker en had enkele keren geluk dat het niet een derde tegentreffer om de oren kreeg. Zo werd de bal twee keer van de lijn gehaald. ASC ’75 gokte vooral op de traptechniek van Tamme de Boer, die bij standaardsituaties steevast plaatsnam achter de bal. Veel succes had hij aanvankelijk niet, maar toch stond hij aan de basis van de 2-2. Kort voor tijd daalde een vrije trap van De Boer in het strafschopgebied neer en Timon van de Bosch slaagde erin om de bal binnen te werken. ASC ’75 kreeg met de late gelijkmaker loon naar werken. Trainer Arend de Boer van ASC ’75 stelde na afloop van de wedstrijd dat zijn ploeg wellicht meer verdiend had. Zijn collega Theo de Vries van GSVV had wat meer vrede met de puntendeling. Zijn ploeg hield door het gelijke spel de marge met ASC ’75 intact en daarmee ook de derde plaats in handen. De derde plaats betekent zo goed als zeker deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de vierde klasse. Net als voor ASC ’75 is promotie voor GSVV geen harde doelstelling, maar deelname aan de nacompetitie is altijd leuk. Die strijd is nog niet beslist. GSVV heeft vooralsnog de beste papieren, maar ASC ’75 kan nog niet worden afgeschreven. GSVV heeft nog zeven competitieronden te gaan en ASC ’75 zelfs acht. Zoals altijd worden de prijzen vaak pas aan het einde van de competitie verdeeld en daarvoor zijn beide clubs nog in beeld. Beide clubs willen dat uiteraard vooral zo houden.

Opstelling GSVV: van Manen, Hoeksma, Bosma, Storm (Pel), van der Heide (Dijkstra), Jagersma, Kooistra, T. van der Veen, Alink, J. van der Veen (Pilat), Keuning (de Boer).

Opstelling ASC ’75: Kolthof, Alma (Tuinstra), Pool, N. Weening, Wijma (S. Weening), van Dijk, de Haan (Borger), van den Bosch, Veenstra, Nicolai (Elzinga), de Boer.