Helien van der Wier

0
2399

Organisatie kerstconcert CMV Beatrix

DOEZUM – “Momenteel ben ik druk bezig met de voorbereidingen van het kerstconcert dat wij, CMV Beatrix uit Doezum, op 22 december aanstaande gaan geven in de Flambou te Surhuisterveen. Normaal gesproken ben ik muzikant en bestuurslid bij het korps, maar dit jaar hebben ze mij gevraagd om het concert neer te zetten.

Ik ben al lid van Beatrix sinds groep 6. Met uitzondering van een tussenjaar in verband met mijn studie ben ik altijd lid gebleven. Dat zal nu ongeveer zo’n 16 jaar zijn, want ik ben momenteel 26 jaar oud. Zelfs na mijn verhuizing naar Drachten ben ik in Doezum muziek blijven maken. Het is gewoon een gezellig korps waar ik graag naartoe ga. Waarom geen andere hobby’s? Nou, ik ben niet bijzonder sportief aangelegd. Muzikaal ben ik wel, dus was die keuze niet eens zo moeilijk. Zeker niet omdat mijn zusje ook lid werd, zij speelt bugel. Ik speel tegenwoordig waldhoorn.

Ja, het kerstconcert. Ik moet zeggen dat er behoorlijk wat bij komt kijken. Eerlijk gezegd meer dan ik in eerste instantie dacht. Het licht en geluid moet in orde zijn, posters maken, de pr verzorgen en de kaartverkoop op poten zetten. Gelukkig was de Flambou vorig jaar al geboekt, dus die zorg viel snel weg. Het is toch een gewilde locatie die je wilt boeken in een drukke periode. Nou, dat is gelukt. En gelukkig hoef ik het niet alleen te doen. Iedereen helpt mee en alhoewel het mijn eerste keer is dat ik het mag organiseren, is in het korps natuurlijk genoeg ervaring aanwezig. Vragen kan altijd en helpen doen ze graag.

Het publiek krijgt 22 december een vol en afwisselend programma voorgeschoteld. Zelf spelen wij –onder leiding van dirigent Ido Gerard Kempenaar- voornamelijk kerstmuziek, maar we worden ondersteund door onder meer troubadour Gerrit Breteler die zijn eigen liedjes ten gehore zal brengen. Ook komt pianist Peter van der Zwaag zijn kunsten vertonen en komt zangeres Jannie Brandsma een paar liedjes zingen. Ook is er een combo om het geheel helemaal compleet te maken.  Al deze muzikale ingrediënten zorgen in een mengeling met elkaar voor een fantastisch kerstconcert. Kaarten á 10 euro zijn te bestellen via: kaartverkoopbeatrixdoezum@gmail.com  of verkrijgbaar aan de kassa. De zaal is open vanaf 19:30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Vorig jaar mochten we 260 mensen verwelkomen. Natuurlijk hopen wij dat dit jaar te overtreffen, dat zou fantastisch zijn!”