Henk Veenstra, voorzitter VV Surhuisterveen

‘Drieënhalf jaar geleden ben ik benaderd door de club om ‘iets’ in het bestuur te doen. Op zich is dat bijzonder te noemen, want zelf heb ik nooit gevoetbald. Misschien een jaar, in de F’jes. Ik heb zelf allerlei sporten gedaan. Turnen, fietsen, volleybal en tennis. Bij de laatstgenoemde twee sporten heb ik veel bestuurlijke ervaring opgedaan. Daarnaast was ik altijd wel bij de club betrokken. Mijn zoon voetbalt er al sinds zijn vijfde. Nu speelt hij in het eerste. Hij is al 22 jaar lid. Ook heb ik altijd achter de bar gestaan in de kantine. Nu dus al drie jaar als voorzitter. VV Surhuisterveen is een fantastische club. Vooral de overgang van de zondag naar de zaterdag staat mij als voorzitter nog goed bij en eigenlijk gaat dat pas dit seizoen echt in, doordat alles heeft stilgelegen in verband met corona. Momenteel zijn wij als bestuur vooral bezig met de fusie met ’t Fean ’58. Wij hopen dat er in het seizoen 2023-2024 een vereniging is. De jeugd speelt al tien jaar onder een vlag. Dat gaat uitstekend. Marr nu gaat het echt gebeuren. Een nieuwe vereniging, een nieuw logo en een nieuwe naam. Oud zeer zit er nauwelijks. De fusie die ophanden is, verloopt uitstekend. De gesprekken zijn volop gaanden en deze verlopen uitstekend. Misschien kan het wel eerder dan over twee jaar. Het enige hangijzer is de accommodatie, maar die bal ligt bij de gemeente. Wij spelen al jaren op dezelfde velden en dat ging altijd prima, maar nu alles op zaterdag speelt wordt het krap. Daarnaast ligt het kunstgrasveld op de plek waar een industrieel bedrijf mag uitbreiden. Ik ben getogen in Surhuisterveen, het is een prachtig dorp en een leuke gemeenschap. Ik ben wel een dorp verderop geboren. Maar ben een Feanster. Ik werk vanuit Meppel, als business unit manager. Als de fusie goed is afgerond dan is mijn werk als voorzitter ook af. Het gaat helemaal goed komen en wellicht stel ik mij ook wel beschikbaar in het bestuur van de nieuwe vereniging. Dat zien wij dan wel weer. Het wordt een mooie, nieuwe club. Hopelijk op een prachtig nieuw complex. Daar gaan wij voor.’