In Beeld – Tobias Woudt

ADUARD – In 2020 keerde de in Portugal gevestigde Tobias Woudt vanwege het coronavirus terug naar zijn voormalige woonplaats Aduard. Drie jaar later woont en werkt Tobias inmiddels weer in Portugal.

Tijdens de coronacrisis verbleef Tobias zo’n 6 weken in Aduard. ‘Terwijl ik met mijn scriptie bezig was, heb ik mijn eigen bedrijf opgericht: de Tobian Language School. Ik begon online lessen Spaans, Engels en Nederlands te geven en dit was een leuke en leerzame ervaring.’ In Mei 2020 keerde hij terug naar Portugal. ‘Ik zat op een van de weinige vluchten naar Portugal met KLM. Het was op een goed moment aangezien alle horeca net weer open ging in Portugal; het leven startte weer.’ In juli 2020 wist Tobias alsnog zijn masterscriptie Master Business Management in Portugal af te ronden. ‘Ik ben na het afronden van mijn Master doorgegaan met de talenschool en ik heb afwisselend vanuit Nederland en vanuit het buitenland gewerkt. De flexibiliteit bevalt goed’, vertelt Tobias. Uiteindelijk zijn er meer taaldocenten gestart en is Tobias gestopt met lesgeven. ‘Inmiddels werken we met 120 docenten en bieden we meer dan 30 talen aan. Voorlopig gaat Tobias door met de talenschool, maar hij denkt erover om over 1 a 2 jaar nog een bedrijf te starten. ‘Iets met reizen of sport lijkt me een mooie optie. Het ondernemen blijft een mooie uitdaging.’

Wil je meer weten van de Tobian Language School? Kijk dan op www.tobian-languageschool.com