InBeeld – Remco Balk

In beeld

ZUIDHORN – De uit Zuidhorn afkomstige Remco Balk maakte afgelopen vrijdagavond zijn eerste doelpunt voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. De aanvaller, die tot januari van dit jaar nog bij FC Groningen speelde, schoot in de twaalfde minuut de 0-1 binnen tegen Jong Ajax. Zijn doelpunt was echter niet voldoende voor de overwinning. De wedstrijd werd namelijk met 3-1 verloren. Scoren tegen Ajax is voor de Zuidhorner niet vreemd. Vorig seizoen scoorde Balk namelijk ook al tegen Ajax, toen nog in het shirt van de Trots van het Noorden. Dat doelpunt was toen wél voldoende voor de zege. Ondanks de nederlaag van afgelopen vrijdag zal Balk toch tevreden zijn over zijn eigen prestatie. Afgelopen zomer liep hij een coronabesmetting op, waardoor hij geruime tijd uit de roulatie was. Nu pakt hij de draad weer op. De fitheid begint zo langzamerhand terug te komen. Het is dan ook niet vreemd dat Balk afgelopen zondag nog bij het eerste van FC Utrecht mocht invallen. De Zuidhorner speelde twaalf minuten in het met 5-1 verloren duel tegen AZ.