Inhaalronde voetbal de Streekkrant

Buitenpost verspeelt 2-0 voorsprong; opnieuw winst Niekerk (za)

STREEK - Afgelopen weekeind stond er een inhaalronde op het programma. Buitenpost deelde de punten met de d’Olde Veste. Opende verloor van De Heracliden (zie verslag elders). Niekerk pakte de volle buit bij ODV. Zondag speelde GVB het restant van de eerder gestaakte wedstrijd in Haulerwijk en kwam met een 6-1 nederlaag thuis.

VV BUITENPOST was op weg naar een zoveelste stunt in de Eerste Klasse. ‘De Blauwkes’ leidden tegen nummer twee d’Olde Veste een kwartier voor tijd nog riant met 2-0, maar zagen de gasten weer langszij komen. “Van te voren teken je voor een gelijkspel, maar we hadden moeten winnen”, vond ook middenvelder Astrit Berisha. Buitenpost speelde een goede eerste helft en kwam dankzij Rob Dijkstra, die een mooie aanval afrondde, op een verdiende 1-0. In de tweede helft schepte de thuisclub heel veel kansen, maar wist er maar een te benutten. Bij de opleving van de d’ Olde Veste knakte het bij de gastheren. Buitenpost gaf twee kansen weg en beide keren was het raak: 2-2. “We zijn teleurgesteld maar realistisch bekeken staan we er goed voor. We zijn al vier wedstrijden ongeslagen in een zware competitie”. In de Vijfde Klasse C boekte NIEKERK de derde overwinning op rij. Na de 12-1 van vorige week werd het zaterdag 1-3 in Wijnjewoude, tegen ODV. De roodhemden kregen daardoor aansluiting met de middenmoot, waartoe ook ODV behoort. GVB moest voor 45 minuten naar Haulerwijk. Dit vanwege een hoofdblessure van doelman Stephan Smit, die weer volledig hersteld is en weer tussen de palen stond. Maar bij de Grootegaster Voetbal Boys ontbraken wel drie basisspelers. “En dan kom je tegen een sterke ploeg als Haulerwijk te kort”, vertelde trainer Harm Visser. GVB begon ook al met een nauwelijks overbrugbare 4-1 achterstand. Een stunt zoals tegen Zevenhuizen (van 5-1 naar 5-6 winst) zat er dit keer niet in. Het duel begon gelijk op, maar het positiespel van de gastheren was beter verzorgd. Dit resulteerde na een half uur in de 5-1 en uiteindelijk 6-1. GVB had zelfs geen voordeel van de harde wind. “De ballen gingen veel te snel of te hoog. Ach, we hebben een poging gewaagd”, aldus Visser die al snel zag dat er niets te halen viel in Haulerwijk.