KV Flamingo’s zet scorende lijn door

facebook

BUITENPOST - Afgelopen zaterdag 10 december stond de laatste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma. KV Flamingo’s 1 tegen het momenteel lager geklasseerde SIOS 1 uit Wolvega. Vooraf aan deze wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan erelid Jelle Steringa van KV Flamingo’s. De door Kapenga Wonen gesponsorde wedstrijdbal werd met twee mooie inloopballen in het spel gebracht door de pupillen van de week: Jens Slingerland en Mads Gerlsma.

KV Flamingo’s begon de wedstrijd ietwat rommelig in het eerste aanvalsvak, waardoor de stand aan het begin gelijk op ging. Waar het ene vak van Flamingo’s makkelijk tot scoren kwam, bleef het andere vak wat langer moeite hebben met de afronding. Halverwege de eerste helft werd echter het gat geslagen en richting de rust eenvoudig uitgebouwd. Na een ruststand van 17-7 was het zaak om verder uit te bouwen en niet te verslappen in de verdediging. SIOS had het de tweede helft aanzienlijk moeilijker met scoren. Pas na 19 minuten wisten zij vanaf de strafworp stip een antwoord te geven, wat de stand op 27-8 bracht. KV Flamingo’s ging door waar het de hele wedstrijd mee bezig was. SIOS wist het resterende deel van de tweede helft nog éé n keer van afstand de korf te vinden. Door de goed leidende scheidsrechter H. Nicolaij werd er bij een stand van 32-9 afgefloten.

Volgende week zaterdag staat voor KV Flamingo’s de uitwedstrijd tegen de nummer 2, de Hoeve, op het programma. Om 20.15 uur wordt deze wedstrijd gestart in Noordwolde.