Leonel Miguel tekent bij FC Emmen

“Promotie en zoveel mogelijk minuten maken zijn mijn doelen”

ZUIDHORN – Leonel Miguel is vanaf nu Emmen-speler. De 19-jarige oud-centrumverdediger van FC Groningen besloot niet in te gaan op een aanbieding van de Trots van het Noorden om als amateurspeler verder te gaan. Een keuze die ook onzekerheid met zich mee brengt, maar die onzekerheid duurde niet lang. FC Emmen meldde zich en inmiddels heeft de Zuidhorner een contract voor een jaar met een optie voor nog een jaar getekend.

Miguel heeft eigenlijk nooit gewanhoopt dat er geen club zou komen toen hij besloot niet in te gaan op het aanbod van FC Groningen. “Ik heb het in Groningen goed afgesloten, zodat ik weer fris bij een nieuwe club aan de slag kan gaan”, vertelt Miguel. “Dat is nu FC Emmen en in deze uitdaging heb ik heel veel zin. Ik heb er altijd wel vertrouwen in gehad dat er iets zou komen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden”. Toch zal het voor de Zuidhorner, die een groot deel van zijn leven bij FC Groningen speelde, even wennen zijn nu hij komend seizoen in het rood-wit speelt. “Er is een tijd van komen en gaan, maar zeker zal het eerst wel gek zijn, omdat ik zolang voor FC Groningen gespeeld heb. Eigenlijk mijn hele voetballeven, maar dat rood-witte is ook mooi en dat zal snel wennen”.

Afgelopen vrijdag tekende Miguel pas zijn contract, maar concrete doelstellingen heeft de Zuidhorner al zeker. “Mijn doel voor komend seizoen is om zoveel mogelijk minuten te spelen voor FC Emmen, zodat ik weer groei als speler. Dat is voor mij nu belangrijk. Minuten maken en laten zien wat ik allemaal kan. Daar heb ik het met Dick Lukkien ook over gehad. Over hoe ik het zie en over zijn plannen. Ik zal me moeten bewijzen, dan komt de rest vanzelf. FC Emmen heeft mij de laatste jaren ook zien spelen. De club weet wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik nog kan ontwikkelen. Daar kan FC Emmen mij bij helpen en ik kan mijn kwaliteiten gebruiken om het hart van de verdediging te versterken”.

Doordat FC Emmen afgelopen seizoen via de nacompetitie degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie, speelt het in 2021-2022 geen competitiekraker tegen FC Groningen. Jammer, vindt Miguel, maar gelukkig komt hij de club nog wel tegen in de voorbereiding. “Geen kraker helaas, maar wel een mooie oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Een mooi voorproefje voordat de competitie weer begint. Het doel bij FC Emmen is om zo snel mogelijk naar de Eredivisie terug te keren. Misschien is een jaar bovenin in de eerste divisie wel beter voor mijn ontwikkeling dan vechten tegen degradatie in de Eredivisie. Maar dat gaan we komend seizoen zien”.

Of Miguel ooit nog terugkeert bij FC Groningen, is voor iedereen natuurlijk nog een raadsel. “Wie weet wat er allemaal gaat gebeuren. Ik kan natuurlijk niet in de toekomst kijken, maar als FC Groningen weer komt is dat zeker nog steeds een mooie club. Het blijft natuurlijk altijd mijn oude club, waar ik veel mooie dingen heb meegemaakt en waar ik veel geleerd heb. Ik gun ze het allerbeste”, aldus de Zuidhorner.