Man met de hamer – Anton van der Meer

Voorzitter GSVV
GERKESKLOOSTER/STROOBOS –
“Ik ben al jarenlang betrokken bij GSVV, waarin ik in twee periodes voorzitter ben geweest. Mijn eerste periode was van 1980 tot 1990 en in die tijd was ik nog vrij jong. Op den duur gingen mijn kinderen voetballen voor vv Buitenpost en wilde ik hen natuurlijk ook volgen. Vandaar dat ik in 1990 aftrad als voorzitter. Dat betekende echter niet dat de vereniging voor mij uit beeld was. Als inwoner van Gerkesklooster ben ik vanaf dag één ontzettend betrokken bij de vereniging. In de periode dat ik geen voorzitter was, heb ik ook verschillende andere werkzaamheden voor de club verricht. Inmiddels ben ik alweer zo’n zes jaar voorzitter en ik heb het ontzettend naar mijn zin. We hebben momenteel zo’n 150 leden, waarvan voornamelijk senioren. Zo hebben we drie herenteams en één damesteam. Het aantal junioren blijft een beetje achter, maar wel hebben we nog een aantal pupillenteams. Voorheen hadden we wel meer junioren, maar de laatste jaren neemt dat steeds meer af. Dat komt denk ik met name door de veranderende wereld. Zo speelt Social Media daarin denk ik een hele grote rol. Er zijn namelijk veel meer sportverenigingen die weinig juniorenteams hebben. Hier in het dorp zijn wij, samen met de korfbalvereniging, de enige sportclub. Gerkesklooster-Stroobos is een klein tweelingdorp, waar verder weinig is. GSVV heeft dus ook een sociale functie. De zaterdagmiddag, wanneer de kantine open is, is dan ook ontzettend belangrijk. De club zorgt voor een hogere mate van de leefbaarheid in het dorp. De coronacrisis zorgt er echter al maanden voor dat we niet samen kunnen komen, maar daarmee hebben alle clubs natuurlijk te maken. Getraind wordt er op dit moment wel, maar het spelen van wedstrijden is zoals bekend verboden. Toch ben ik blij dat mensen binnen de vereniging toch kijken naar dingen die er wel kunnen. Daar ben ik best een beetje trots op. Ondanks de huidige situatie is iedereen welkom bij onze club. We zijn een kleine vereniging, waar prestatie wat minder van belang is. Of we met ons eerste team nou in de vierde of vijfde klasse spelen, het maakt mij niet uit. Het dorp is te klein om echt hoge ambities hebben. Het is goed zoals het is”.