Man met de hamer – Auke Henk Doornbosch

Voorzitter VV Niekerk
NIEKERK –
“Inmiddels ben ik alweer ruim vijf jaar voorzitter van VV Niekerk en tot nu toe bevalt het heel erg goed. In de jeugd heb ik zelf bij VV Niekerk gespeeld, maar daarna was ik eigenlijk jaren niet betrokken. Toen ik wat ouder werd, en mijn zoon ging voetballen, werd ik benaderd of het voorzitterschap iets voor mij was. Na meerdere gesprekken hapte ik uiteindelijk toe en daar heb ik nog altijd geen spijt van. Voorlopig ga ik nog even door, maar ik vind het ook goed dat er op den duur een andere voorzitter komt. Een beetje verfrissing heeft vaak wel een positief effect. VV Niekerk is een prachtige vereniging met 350 leden. Het ledenaantal is redelijk stabiel, het aantal jeugdleden schommelt een beetje. Dit jaar vieren we tevens ons 75-jarig bestaan. In verband met het coronavirus kunnen we dit niet zo vieren als we hadden gehoopt, maar uiteraard staan we hier wel even bij stil. Op 22 oktober hesen we onze nieuwe jubileumvlag en we hopen dat we volgend jaar alsnog bij ons jubileum kunnen stilstaan. Als bestuur vinden we voetbal natuurlijk het allerbelangrijkste, maar ook sportiviteit staat hoog in het vaandel. Deze dingen gaan hand-in-hand met elkaar. Bovendien zijn de onderlinge contacten ook van groot belang. We zijn een echte dorpsclub, waar saamhorigheid centraal staat. Momenteel zijn we bezig om een overkapping te realiseren bij onze kantine. Dit is al jarenlang een grote wens van ons. We verwachten dat deze met een paar weken klaar is. Ik vind het ontzettend mooi om bij verschillende dingen betrokken te zijn. Als voorzitter doe je veel diverse dingen en ben je bij alle lagen van de vereniging betrokken. Je wil het voor iedereen zo goed en leuk mogelijk maken en daar zet ik me fanatiek voor in. Door de verscherpte coronamaatregelen is het de laatste weken wat rustiger op ons sportpark. De jeugd traint wel gewoon door en ook ons eerste elftal traint in groepjes van vier personen. Op deze manier blijven ook zij in vorm. Voor de onderbreking stond het eerste elftal bovenaan in de competitie dus het is te hopen dat de competitie snel weer hervat wordt. Tot slot wil ik mijn dank uitspreken naar alle leden, sponsoren en vrijwilligers die altijd voor ons klaar staan. Iedereen die de vereniging een warm hart toedraagt, ben ik ontzettend dankbaar. We doen het echt met elkaar”.