Man met de hamer – Douwe van der Leij

Voorzitter vv OKVC

OLDEHOVE – “Sinds kort ben ik de nieuwe voorzitter van vv OKVC. Ik ben geboren en getogen in Oldehove en heb daarom ook het beste voor met de club. Ik ben zelf ook ooit begonnen als F-pupil bij de vereniging. Na een paar jaren ben ik wel gestopt, maar ik ben toen in de senioren weer ingestroomd. Sinds 3 maart van dit jaar ben ik nu voorzitter. Ik vind het leuk om in de rol te kruipen als verbinder en motivator. Daarom denk ik dat het voorzitterschap goed bij mij past. Bovendien ga ik altijd met veel plezier naar de club toe, dus het is mooi om dat te combineren. Ik woon al zo lang in Oldehove dat ik iedereen binnen de club ken. Daarnaast zat ik ook al zes jaar in het bestuur. Ik was toen voornamelijk bezig met materiaal en sponsoring. De werkzaamheden als voorzitter passen beter in mijn planning. Ik heb zelf een vrij drukke baan en als voorzitter kan je het werk meer ’s avonds doen en in het weekend. Ook kan ik meer delegeren en het werk daardoor aan anderen over laten.
De club bestaat dit jaar 100 jaar en om dit speciale jaar te vieren zonder voorzitter is een beetje gek. Eigenlijk was ik sinds een half jaar al interim-voorzitter, maar sinds 3 maart is het officieel. Je snapt verder wel dat het in deze periode vrij rustig is als voorzitter, maar we zijn druk bezig om alles alvast klaar te zetten voor het begin van volgend seizoen. Ik hoop te kunnen realiseren dat iedereen weer met plezier naar de club toe komt. We willen graag iedereen tevreden houden. Op sportief gebied zou het mooi zijn als we ons kunnen handhaven in de 4e klasse met het 1e elftal en hoop ik dat we elk jaar structureel drie senioren teams houden. De laatste jaren moeten we gaandeweg het seizoen wel eens besluiten om een team terug te trekken uit de competitie omdat er te weinig spelers overblijven. Ik hoop, net als heel voetbal liefhebbend Nederland, dat we vanaf komend seizoen weer op een normale manier kunnen voetballen en dat we weer wedstrijden kunnen spelen, want daar doe je het tenslotte allemaal voor. Aankomend seizoen hebben we een speciaal clublogo voor ons 100-jarig bestaan. Binnenkort zal dit logo onthuld worden.”