Man met de hamer – Ed Wilschut

Initiatiefnemer OldStars Volleybal
OLDEHOVE
– “Al jaren liep ik met het idee om een senioren volleybalgroep op te zetten en begin maart van vorig jaar werd het werkelijkheid. Ik zag door de jaren heen heel veel volleyballers die vanwege uiteenlopende redenen stopten, maar ik dacht: ‘er moet toch een alternatief zijn?’. Ik had contact met twee oud-volleyballers en die waren ook enthousiast. Rond diezelfde tijd hoorde ik van Walking Football en besloot ik om mijn idee verder uit te werken. Ik benoemde de twee oud-volleyballers tot ambassadeurs en zij hebben een hoop mensen opgetrommeld die wel oren hadden naar de senioren volleybalgroep. Zelf heb ik een aantal spelregels op papier gezet, die vergelijkbaar zijn met de regels van Walking Football. Voklubol was eveneens enthousiast, vandaar dat we spelen onder de naam van de volleybalvereniging uit Oldehove. In maart hadden we een proeftraining, gevolgd door een echte training. Op dat moment waren er zo’n tien deelnemers. Het was een groot succes, maar toen gooide het coronavirus roet in het eten. We hebben stilgezeten tot de zomervakantie, maar daarna hebben we het ook weer met z’n allen opgepakt. De groep was toen tevens gegroeid naar zeventien deelnemers. Via Menzis, die ik had benaderd om sponsor te worden, werd ik in contact gebracht met OldStars. Zij waren ook enthousiast over mijn idee en wilden de senioren volleybalgroep graag onder de tak ‘OldStars’ plaatsen. Op 14 september is daar de officiële kick-off van geweest. Het was heel jammer dat er zo weinig mensen bij konden zijn, maar het was ontzettend leuk. Vanaf dat moment hebben we doorgetraind zolang het mocht. In kleine groepjes is partijtjes spelen echter lastig, waardoor een aantal mensen op den duur afhaakte. Als de coronamaatregelen het toelaten, willen we zo snel mogelijk weer beginnen met OldStars Volleybal. Landelijk is er veel interesse voor de sport, maar hier in het noorden zijn wij de enige actieve club. Als er meer verenigingen interesse hebben, ben ik echter bereid om een introductie te geven om later ook onderlinge wedstrijden te spelen”.