Man met de hamer – Floris Schakelaar

Voorzitter De Meeuwen
ZUIDHORN
– “In maart van dit jaar ben ik voorzitter geworden van volleybalvereniging De Meeuwen in Zuidhorn. Een prachtige club, waar ik al bijna mijn hele leven betrokken bij ben. Op mijn vijfde ben ik begonnen met volleyballen bij De Meeuwen en voel me sindsdien verbonden met de club. De vereniging heeft een lange geschiedenis. Op 4 februari 1954 zijn we opgericht en we hebben in die tijd ook redelijk wat successen gekend, denkende aan prijzen op nationale (jeugd)kampioenschappen. Begin dit jaar hebben we deels een nieuw bestuur gekregen en heb ik dus het stokje over gedragen van de oud-voorzitter. Ik was zelf geblesseerd, maar wilde me toch blijven inzetten voor de vereniging. Daarnaast had de club mensen nodig die de schouders er onder zetten en ik had zelf wat ideeën over het bestuur van de club. Op dit moment gaat het prima met de vereniging. We zijn weer hard op weg om een stabiele club te worden. Momenteel hebben we zo’n 150 leden, maar dat is in het verleden wel meer geweest. We hebben in totaal zo’n achttien teams, waarvan twaalf jeugdteams. Er zijn slechts twee herenteams, maar het is een landelijke trend dat het herenvolleybal een beetje in een dip zit. Als vereniging willen we natuurlijk altijd blijven groeien. We willen voor iedereen die in Zuidhorn woont en geïnteresseerd is in volleybal een serieuze optie zijn. Dat is toch wel een belangrijk doel van ons als bestuur. Zelf vind ik het fantastisch om voorzitter te mogen zijn van De Meeuwen. Ik heb het idee dat ik wat kan toevoegen en vind het geweldig om een plan te mogen uitwerken. Daarnaast geniet ik ervan als ik zie hoeveel plezier de leden in het spelletje hebben. Ons motto is ook: voor en door leden. De vereniging maakt dingen mogelijk voor leden, maar wordt ook gedragen door leden. Op deze manier draagt iedereen zijn steentje bij. Enthousiastelingen die eens kennis willen maken met volleybal zijn uiteraard van harte welkom om vrijblijvend drie keer mee te trainen bij ons”.