Man met de hamer – Henk Bakker

Voorzitter Stichting Uit de Kunst Zuidhorn
ZUIDHORN
– “Sinds 1 juli van dit jaar ben ik de nieuwe voorzitter van Stichting Uit de Kunst Zuidhorn. Hiermee volg ik voormalig voorzitter Gerdie Klaassen op. Als voormalig wethouder Cultuur van de gemeente Zuidhorn had ik al regelmatig contact met Gerdie. Toen ik aftrad als wethouder polste Gerdie mij voor het voorzitterschap bij Stichting Uit de Kunst. De voormalig-voorzitter was jarenlang voorzitter en wilde het stokje graag overdragen. Het leek me fantastisch om bij de Stichting betrokken te zijn en wilde het dan ook graag doen. Als wethouder werd ik al regelmatig betrokken bij de activiteiten van de Stichting. Zo heb ik onder andere bijgedragen aan het maken van de kunstbanken in Zuidhorn en opende ik tweemaal de Kunst Etalage Routes, die ook dit jaar weer op het programma staat. Als voorzitter van Uit de Kunst is het mijn taak om de vergaderingen te leiden en ervoor te zorgen dat we als bestuur goede besluiten nemen. Als stichting willen we initiatieven bedenken om de kunst en cultuur in de regio te stimuleren. Daarnaast beantwoorden we vragen die er spelen in de culturele wereld. Op deze manier proberen we de kunst en cultuur te ondersteunen. Dit is ook wat we in de toekomst willen blijven doen. We willen kunstinitiatieven, die worden aangedragen, blijven steunen. Zo helpen wij mensen bijvoorbeeld om hier een subsidie voor te krijgen. Een evenement waar we nauw bij betrokken zijn is het Offspring Festival. Een festival voor en door Zuidhorn. Dit jaar organiseren we dit evenement voor de tweede keer, nadat het vorig jaar een grandioos succes. De afgelopen jaren was onze stichting vooral gericht op Zuidhorn, maar de komende tijd willen we ons ook meer gaan verdiepen in de gehele gemeente Westerkwartier. We gaan eerst onderzoeken of het gewenst is dat we ons gaan verbreden tot de gehele gemeente. Als voorzitter probeer ik het beste uit de stichting te halen en wil ik het werk van mijn voorganger evenaren. Dat wordt nog ontzettend lastig. Gerdie heeft ontzettend veel gedaan en het is een behoorlijke opgave om in haar voetsporen te treden.”