Man met de hamer – Jan Dikkers

Voorzitter vv Opende
OPENDE
– “De voetbalvereniging Opende is opgericht in 1947. In 2020 bestaan we dus alweer 73 jaar. Een ontzettend lange tijd! Zelf ben ik inmiddels zo’n zes jaar voorzitter van deze club, maar al sinds mijn tiende ben ik bij de vereniging betrokken. Ik heb eerst jarenlang zelf gevoetbald, maar toen ik een knieblessure kreeg, ben ik gestopt. Daarna ben ik geruime tijd elftalleider geweest. Vervolgens ben ik er een aantal jaren tussenuit geweest en toen ik weer terugkwam werd ik gevraagd voor het bestuur. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het voorzitterschap. Al met al ben ik dus al vijftig jaar bij de voetbalvereniging Opende betrokken. Ik heb het hier ontzettend naar mijn zin. We hebben momenteel zo’n 330 leden en daar zijn we zeer content mee. We blijven ons sterk ontwikkelen en met name de jeugdafdeling gaat erg goed de laatste jaren. Het is een weg die we zo’n tien jaren geleden al hebben ingezet, onder de naam ‘Plan Meulensteen. Een gerichte trainingsvorm, waar we nu zichtbaar de vruchten van plukken. Zo doet het eerste elftal, waar vele jeugdige spelers inzitten, het momenteel ook prima. Met z’n allen proberen we om deze ontwikkeling de komende jaren door te zetten. Ik vind het ontzettend leuk om in dit proces betrokken te zijn. Daarnaast vind ik het fantastisch om mensen bij elkaar te brengen. Het saamhorigheidsgevoel, de neuzen dezelfde kant op krijgen, haal ik veel voldoening uit. Sinds dit jaar profiteren onze leden ook van de nieuwe lichtmasten die op het hoofdveld zijn geplaatst. Hierdoor hebben we een stuk meer mogelijkheden voor onze teams. Wat betreft doelen voor de komende jaren ben ik wat voorzichtig. Er verandert ontzettend veel op voetbalgebied, dus je moet altijd oppassen met wat je daarmee zegt. Maar uiteraard hoop ik dat we door kunnen gaan met de plannen voor de jeugd. Dat is voor ons wel heel erg belangrijk”.