Man met de hamer – Karel de Bruin

0
88

Voorzitter Damclub TTS
SURHUISTERVEEN –
“Sinds september 2016 ben ik voorzitter van de Damclub TTS in Surhuisterveen, maar ik ben al veel langer bij de vereniging betrokken. Vroeger woonde ik in Drachten en toen ik verhuisde naar Surhuisterveen, wilde ik graag iets doen bij een club. Ik damde graag, dus toen besloot ik om lid te worden bij TTS. Dit was zo rond 1995. Ik ben er dus nooit meer weggegaan. Momenteel hebben we zo’n twintig leden, maar dit is jaren geleden wel behoorlijk wat meer geweest. Vooral de jeugd laat het afweten. De gemiddelde leeftijd bij onze vereniging ligt zo rond de zestig jaar. Wekelijks hebben wij onze vaste damavond op maandag en spelen wij onze onderlinge competitie. Daarnaast spelen wij ook wedstrijden tegen andere clubs en die vinden plaats in de periode oktober tot en met maart. Zowel onze onderlinge competitie als wedstrijden voor de Friese Bond vinden plaats in De Haven in Surhuisterveen. Alles ligt nu echter stil, in verband met het coronavirus. We hopen dat alles straks snel weer begint. Dammen is een ontzettend leuke sport. Het is heerlijk om uren achter het bord te zitten en bovendien is het bij onze vereniging ook heel gezellig. De nazit na de damavonden maakt het feest helemaal compleet. Het is jammer dat de vereniging qua ledenaantal nu wat gekrompen is, want vooral in de jaren ‘50/’60 hebben we toch veel meer leden gehad. Als bestuur, die in totaal uit drie personen bestaat, proberen we uiteraard wel jaarlijks wat meer leden te werven, maar zoals ik al aangaf laten vooral de kinderen en jongeren het afweten. Ik vind het belangrijk dat wij uitstralen dat we een gezellige club zijn waar iedereen welkom is. Om dit te laten zien, houden we ook jaarlijks een soort open avond, zodat men kennis kan maken met de sport. Echter is de laatste jaren ook hier nog maar weinig animo voor. Dat komt denk ik ook omdat de interesse in de damsport in heel het land afneemt. Dat weerhoudt ons er echter niet van om reclame te maken voor onze vereniging. Kom vooral eens bij ons langs, zou ik zeggen!”