Man met de hamer – Siemen Weidenaar

Voorzitter TC Opende
“Sinds vrijdag 18 juni ben ik de nieuwe voorzitter van TC Opende. Op die dag heb ik het stokje over genomen van Bert Ydema. Ik ben in 2013 in Opende komen wonen en heb toen het tennissen weer opgepakt, nadat ik er een aantal jaren tussenuit ben geweest. Het tennis is tijdens mijn studietijd wat komen te verwateren, maar prikkelde zo’n acht jaar geleden toch weer. Sindsdien ben ik eigenlijk weer actief gaan tennissen, zowel recreatief als competitief. Sinds enkele maanden zocht de vereniging nieuwe bestuursleden en dan wordt er bij een kleine club al gauw gevraagd bij de actieve leden. Zo kwamen de al zittende bestuursleden ook bij mij uit en op die manier ben ik het voorzitterschap ingerold. Vol frisse moed kijk ik uit naar de komende jaren. TC Opende is een club met zo’n 65 leden. We willen een vereniging zijn waar  activiteiten zijn, zowel voor de recreatietennissers als competitiespelers. Daarnaast willen we  altijd proberen nieuwe leden aan te trekken, maar dat is tegenwoordig soms lastig. Vooral jeugd heeft zoveel sporten waar ze uit kunnen kiezen. Ook in Opende hebben we  bijvoorbeeld een voetbalclub, korfbalvereniging en tennisclub waar kinderen terecht kunnen. Toch zijn we als vereniging al jaren  stabiel qua ledenaantal. Ook hebben we gelukkig nog altijd aanwas van nieuwe leden. In het coronajaar konden vele activiteiten niet doorgaan, maar we gaan ervan uit dat we de komende maanden steeds meer dingen kunnen organiseren. Zo hopen we eind augustus onze jaarlijkse clubkampioenschappen te organiseren en rond het najaar mee te kunnen doen aan de competitie. Zelf tennis ik ook nu nog altijd fanatiek en daar beleef ik bij TC Opende veel plezier aan. Het is voor mij een gezellige, leuke club, waar iedereen zich thuis voelt. We draaien volledig op vrijwilligers en daar ben ik ontzettend trots op. Zo hebben we een aantal trouwe leden die hier wekelijks veel werk verrichten. Het is mooi om te zien dat die mensen zo betrokken zijn bij de club. Ik kijk met veel enthousiasme uit naar de komende jaren. De functie van voorzitter is voor mij nieuw, dus het is belangrijk om eerst even wegwijs te worden. Echter gaat dat ongetwijfeld goed komen. Als alles straks na de zomer weer wat meer op gang komt, gaan we er met z’n allen weer vol tegenaan”.