Maria’s Mooie Mensen 51”15

Inmiddels ben ik niet zo vaak meer onderweg, maar voor sommige initiatieven maak ik graag een uitzondering. Zo schoof ik de afgelopen weken tweemaal aan bij een deel van het organiserend geheel rondom Serious Request Zuidhorn. Gewoon heel simpel aan de keukentafel aan de Tjalk in Zuidhorn kregen de plannen rondom dit evenement vorm. Tussen de koppen koffie en thee en koekjes door werden er al in september de eerste lijnen uitgezet voor een opnieuw groter geheel rondom deze actie van radiozender 3FM. Met als uitkomst uiteraard hopelijk een nog hoger bedrag dan de imposante ruim 12.500 euro die er vorig jaar werd opgehaald. Het was aan deze keukentafel dat ideeën werden gespuid, taakverdelingen werden gemaakt en hardop werd gedroomd. Ja, ook aan deze keukentafel versprak ik me overigens voor het eerst over mijn zwangerschap. Waar Bart Brandts Buys hardop droomde over haakworkshops voor het goede doel, droomde ik per ongeluk hardop van zelfgehaakte knuffels – dat heb je met zwangerschapshormonen – en sprak ik zomaar over “mijn vorige zwangerschap”. Een uitspraak die aan deze keukentafel niet tegen dovemansoren gericht was en die gevolgd werd door een kruisverhoor wat ik aardig doorstond. Later kon ik ook aan deze keukentafel vertellen dat ze het toch goed gehoord hadden. De koekjes op tafel waren dat rondje dan ook van mij. Maar goed, het mooiste vond ik, dat heel simpel aan de keukentafel alles tezamen kwam. Twee gelovigen en een ongelovig persoon sloegen de handen ineen, zij vonden de overeenkomsten in waar ze voor staan als persoon en besloten samen de schouders eronder te zetten. Want: “het gaat om opkomen voor mensen die het minder hebben”. En dat kunnen we allemaal. En daarom móet het toch een groot succes kunnen worden. Dus bij deze wil ik iedereen oproepen om gewoon lekker mee te gaan wandelen, langs te komen om wat lekkers te kopen of thuis aan de slag te gaan met het bakken van cupcakes, het inleveren van lege flessen of op wat voor manier dan ook dit initiatief te steunen. Die opbrengst kan vast nog omhoog. En dan kunnen de heren daar aan die keukentafel nog eenmaal de koffie en thee en koekjes uit de kast trekken om nog even samen na te genieten van het succes wat zij hebben neergezet.