Niekerk incasseert negenklapper tegen koploper; ’t Fean ’58 overtuigend uit de winterstop

Afbeelding

NIEKERK – Kollum heeft titelaspiraties en daarvan werd Niekerk zaterdag het slachtoffer. Op eigen veld werden de roodhemden weggeblazen door de koploper van de klasse 3B, die in het eerste bedrijf al zeven keer het net wisten te vinden. Dubbele cijfers dreigden in de tweede helft, ware het niet dat Niekerk zich nog enigszins wist te herpakken. Met tien man –want al in de eerste helft werd een directe rode kaart geïncasseerd- wist de thuisploeg in de 68e minuut nog iets terug te doen. Maar om nu stellen dat daarmee de eer gered is, daarvoor is de nederlaag te groot. Door het verlies passeert Grijpskerk de buren uit Niekerk op de ranglijst. Tegenstander VIOD Driesum kwam na een kwartier spelen nog wel op voorsprong, maar deze op slag van rust teniet gedaan worden door Jorin de Boer die Grijpskerk nog voor de rust op gelijke hoogte zette. Na rust sleepte de ploeg van vertrekkend trainer Jan Faber de winst naar zich toe. Invaller Wiebe Loonstra tekende voor de 1-2, waarna wederom Jorin de Boer in de laatste minuut het slotakkoord verzorgde. In de klasse 2I is ’t Fean ’58 na de winterstop uit de startblokken geschoten. SC Stiens werd met 5-0 teruggewezen op sportpark It Ketting. Een droomstart voor interim-trainer Johan Wijnsma, die de van een knieoperatie herstellende hoofdtrainer Mark Bosma vervangt. André van der Molen opende het bal, waar Jens Hamstra met drie goals de gevierde man werd. Ook René Mellema mocht zijn naam op het scoreformulier zetten. “We hebben als team fantastisch gepresteerd”, blikte Johan Wijnsma terug. “Vanuit een goede organisatie, daar valt en staat het mee. Niemand viel uit de toon. Wij lieten een stuk onverzettelijkheid zien. Dit was een echte teamprestatie.” In de klasse 3C is Zuidhorn de koploper met 32 punten uit 14 duels. Zaterdag mochten de groenen wederom drie punten bijschrijven na een goede overwinning op Achilles 1894. In dezelfde klasse ging Fc Grootegast ten onder tegen Be Quick 1887. Na een kwartier spelen zette Ite Hoolsema de thuisploeg nog wel op voorsprong; 1-0. Lang kon Fc Grootegast niet genieten van het succesje, want vier minuten later zetten de gasten de bordjes weer in evenwicht. Eén minuut daarna deelde Be Quick de volgende klap uit; 1-2. Na rust werd er nog één keer gescoord, na een uur spelen bepaalde Rick Pijpker de eindstand op 1-3. Door het verlies moet de ploeg van trainer Rob Vliek zich serieus zorgen gaan maken. Degradatie lonkt met Aduard 2000 en DVC Appingedam op het vinkentouw. De paars-witte brigade van Aduard 2000 zou afgelopen weekend in actie komen in en tegen hoogvlieger SC Loppersum. Deze wedstrijd kon geen doorgang en wordt op een ander moment ingehaald.