Nieuwe doelman voor Harkemase Boys

HARKEMA – Erick Jansema speelt vanaf volgend seizoen voor Harkemase Boys. De 22-jarige doelman staat dit seizoen nog onder de lat bij eersteklasser Oranje Nassau. De Technische Commissie heeft met de komst van Jansema snel geanticipeerd op het vertrek van doelman Jacob de Vries, die vorige week bekend maakte dat hij Harkemase Boys na zes seizoenen verlaat. Jansema begon zijn voetbalcarrière bij VV Appingedam. Daar speelde de doelman tot zijn negentiende. Daarna maakte hij de overstap naar Oranje Nassau. Bovendien deed hij eind 2011 enkele weken bij FC Emmen mee op proef. Jansema is afkomstig uit Farmsum, maar woonachtig in Groningen. ‘Ik wil graag op een hoog niveau spelen, dus daar verheug ik me op bij Harkemase Boys. Ook de ambiance bij wedstrijden op De Bosk is geweldig. Het lijkt me een heel mooie uitdaging om hier te spelen’, aldus de doelman. ‘Daarnaast volgt de Technische Commissie van Harkemase Boys mij al langere tijd, dat spreekt me natuurlijk ook aan.’