GSVV kansloos tegen Delfstrahuizen

geen categorie

GERKESKLOOSTER – Het zat er eigenlijk al niet meer in. GSVV verloor de eerste finalewedstrijd om een plek in de derde klasse eerder al met 4-0 van Delfstrahuizen. Toch was er zaterdag nog een sprankje hoop. Het lukte echter niet. Ook nu bleek Delfstrahuizen een maatje te grot en won het verdiend met 3-0.

Voorafgaand aan de wedstrijd was het de kleine Jesse de Haan die aan de hand van zijn afscheid nemende vader Sijtze de score van de middag mocht openen door de keeper van Delfstrahuizen wel te verslaan. Maar helaas, deze treffer telde niet. Maar het was wel GSVV dat vanaf de eerste minuut de aanval zocht. En gelijk een kans afdwong. Het schot van Ietze Durk Keuning belande, na goed doorzetten, op de dak van het doel. GSVV had er zin in deze middag met veel publiek langs de lijn. Zelfs de gasten uit Delfstrahuizen waren met twee bussen gekomen. Trainer Auke Bosma had een gedurfde opstelling. Achter man op man spelen was zijn opdracht en dat lukte behoorlijk deze middag. GSVV speelde gretig met goed veldspel en een uitblinkende keeper Johannes van der Meer. Jammer was het dat laatste man en leider van de verdediging, Oeds Kuipers, al in de elfde minuut geblesseerd raakte en zich moest laten vervangen. Maar zijn vervanger Nanning Wouda ging goed in het spel mee deze middag en kreeg Jornt Halma de opdracht om op de midden nog iets verdedigender te spelen. Met kansen in de eerste 20 minuten voor Sijtze de Haan, Klaas Ykema en Wijtze Laanstra kwam GSVV in de 22e minuut toch op achterstand door een hele snelle uitval van Kevin Tinga, die een perfecte voorzet afleverde bij Wesly Tink en de 0-1 aantekende. Direct daarna was het Johannes van der Meer die een één op één situatie onschadelijk maakte. GSVV bleef er wel voor gaan met ondermeer schoten van Pieter Pilat en Lammert Jan Brandsma en een goeie kopbal van Fere Annema, maar ook Delfstrahuizen counterde gevaarlijk. De ruststand 0-1 had dan ook andersom kunnen zijn. Na rust ging GSVV op zoek naar een doelpunt. Bonard de Haan stuurde Wijtze Laanstra weg die een prima voorzet gaf aan Klaas Ykema, maar een voetje van de tegenstander was voldoende om niet te scoren. In de 52e minuut zette de opkomende Ietze Durk Keuning prima voor en kopte Klaas Ykema keihard op de paal. Er kwamen volop kansen, met veel corners. Zo kopte de voor Lammert Jan ingevallen Louis Lijklema precies in het hoekje, maar keeper Paul Roozendaal was ook deze middag niet te verslaan. Op zoek naar toch dat doelpuntje werd er verdedigend niet goed opgelet en was het opnieuw Wesley Tink die voor 0-2 zorgde. In de 82e minuut kwam het afscheid van Sijtze de Haan. Hij werd onder groot applaus op de schouders van zijn medespelers van het veld gedragen, met kleine Jesse bij hem in de buurt. Lourens Minnema mocht zijn plaats de laatste 10 minuten innemen. De eindstand werd in de 84e minuut bepaald op 0-3 door nog een prima doelpunt van Kevin Tinga. De rustig fluitende scheidsrechter van Eijden uit Ureterp hield het na 90 minuten dan ook voor gezien. Delfstrahuizen naar de 3e klasse, waar ze ook vandaan kwamen, en GSVV blijft 4e klasser. “Ondanks dat we de 3e klasse niet hebben gehaald, hebben we een uistekend seizoen gehad” zei trainer Auke Bosma, die vooral in de 2e seizoenshelft veel blessures kende.