OKO/BIES 1 komt te kort in eerste competitie wedstrijd; tweede team wint wel

DCIM101MEDIADJI_0464.JPG

OPENDE – Afgelopen zaterdag mocht de Peender korfbal formatie na een lange tijd weer van start. De eerste competitie wedstrijd was tegen KV Amicitia uit Vriezenveen. Een onbekende ploeg voor KV OKO/BIES. Er werd niet scherp begonnen aan de wedstrijd en dit resulteerde al snel in een 1-6 achterstand. Verdedigend had OKO/BIES het zwaar. Beide ploegen scoorden niet veel. Met een stand van 4-9 werd er gerust door beide ploegen. Na de pauze hadden beide ploegen een goed begin van de tweede helft. Al snel was de stand 8-12. Door tactische wissels aan OKO zijde, creëerde de ploeg meer ruimte en dit zorgde ervoor dat er ingelopen werd op de tegenstander. OKO kwam tot twee punten verschil, maar de ploeg uit Vriezenveen herpakte zich en ging met de winst naar huis. Eindstand: 14-18. Volgende week speelt OKO/BIES 1 uit tegen KV Rigsterbleek om 15:30 uur.

Na 6 maanden stil te hebben gestaan door de coronacrisis mochten ook de spelers van OKO/BIES 2 eindelijk het veld weer op. Voor de Peenderformatie stond WSS 3 op het programma. Na tien minuten stond het al 9-1 voor OKO/BIES en de rest van de wedstrijd moest toen eigenlijk al geen probleem meer opleveren. De ploeg ging de rust in met 17-3 op het scorebord. OKO/BIES 2 verloor haar scorend vermogen niet in de tweede helft en ging stug door. Ondanks dat WSS 3 ook wat meer grip kreeg op de wedstrijd, was de voorsprong van OKO te groot. De eindstand werd gezet op 29-9. Volgende week speelt OKO/BIES 2 uit tegen LDODK 5 om 11:00 uur op sportpark Kortezwaag in Gorredijk.