OKO/BIES 1 pakt eerste punten van het seizoen; ook tweede team wint

Afbeelding

OPENDE – Op zaterdag 12 september stond de tweede competitiewedstrijd op het programma voor zowel het eerste als tweede team van OKO/BIES in Opende. Het vlaggenschip trad in Enschede aan tegen KV Rigtersbleek en het tweede team trof in Gorredijk LDODK/Rinsma Modeplein 5.

Na een lange heenreis van twee uur schoten zowel OKO/BIES als KV Rigtersbleek uit de startblokken. De thuisploeg opende de score, maar de peenderformatie antwoordde gelijk in de aanval daarna. Voor beide teams was het zoeken naar goals en de score ging in de eerste helft dan ook gelijk op. De ruststand werd gezet op 8-8. Nog niks aan de hand voor OKO, maar in de pauze werd wel besproken dat er een tandje bij moest. Dit resulteerde in de tweede helft al snel in een voorsprong van twee doelpunten. KV Rigtersbleek kwam nog terug, maar het was de ploeg uit Opende die de wedstrijd zorgvuldig uitspeelde. De eindstand werd gezet op 15-17 en OKO/BIES 1 nam daarmee twee punten mee naar huis.

Net als de wedstrijd van het vlaggenschip, ging ook de wedstrijd van OKO/BIES 2 gelijk op.
De eerste helft startte voortvarend voor de Peenders en in het eerste kwartier werd een verschil van twee punten gemaakt. Tegen het einde van de eerste helft had OKO/BIES 2 het toch lastig tegen de geroutineerde ploeg uit Gorredijk, wat zich uitte in een 8-8 ruststand. Er moest wel wat gebeuren om de winst te kunnen pakken in Gorredijk. Een aantal wissels werd ingezet, maar dit zorgde er niet gelijk voor dat het tij keerde. Beide ploegen kwamen moeilijk tot scoren, maar het was LDODK dat de leiding nam. In het laatste kwartier kon de ploeg uit Opende zichzelf herpakken met een aantal mooie aanvallen. Dit resulteerde erin dat OKO/BIES 2 de winst binnen wist te slepen, met een 14-18 op het scorebord.

Volgende weel zondag 20 september speelt OKO/BIES 1 thuis tegen AKC (Al) om 14:30 uur. Anderhalf uur eerder, om 13:00 uur, speelt het tweede team thuis tegen SIOS/Jumbo Wolvega.