OKVC buigt 0-3 achterstand in blessuretijd om naar 4-3 overwinning

Spectaculaire inhaalrace OKVC

OLDEHOVE – Tot afgelopen zaterdag was het meer dan anderhalf jaar geleden dat OKVC een thuiswedstrijd wist te winnen. Tijdens het niet uitgespeelde coronaseizoen boekte OKVC slechts één overwinning en dat betrof de uitwedstrijd tegen GEO uit Garmerwolde. Afgelopen zaterdag werden, uitgerekend tegen dezelfde tegenstander, sinds lange tijd de drie punten weer eens in Oldehove gehouden. In een vooral na rust spectaculaire wedstrijd, werd na een 0-3 achterstand diep in de blessuretijd door man van de wedstrijd Christian Unai de eindstand op 4-3 bepaald.

Na nederlagen in de uitwedstrijden tegen DVC Appingedam en Mamio, speelde OKVC zaterdag tegen GEO haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Met een selectie, die in de breedte wat sterker lijkt geworden en met de nieuwe trainer Ghallid el Baroudi aan het roer, hoopt OKVC op betere tijden dan in het coronaseizoen, waarin slechts vier punten werden behaald. Deze hoop wordt vooral ook ingegeven, door de terugkeer van Jasper Ludema, die na meerdere seizoenen elders in de hogere klassen van het amateurvoetbal te hebben gespeeld, bij de club uit zijn jeugdjaren is teruggekeerd. Ludema draagt de aanvoerdersband en liet zaterdag in woord en gebaar ook zien en horen dat hij deze rol serieus wil invullen.

OKVC begon met goede intenties aan de wedstrijd, maar moest toch toestaan dat GEO het betere van het spel had. Nadat Otis Mos in de vijfde minuut oog in oog met doelman een kans niet wist te verzilveren, was aan de andere kant de eerste kans voor GEO meteen raak. Ferry Stollenga, met afstand de meest gevaarlijke aanvaller van de gasten, soleerde door de OKVC-verdediging en wist ook doelman Marko van der Zijl het nakijken te geven. Drie minuten later liet Stollenga opnieuw een goede actie zien, maar deze keer wist Van der Zijl een hand tegen de bal te krijgen en zo een tweede tegengoal te voorkomen. Het bleek uitstel van executie, want in de 22e minuut verdubbelde GEO de voorsprong. Na een prima voorzet wist een aanvaller van GEO bij de tweede paal de bal binnen te koppen. Na ruim een half uurspelen was Ludema na een mooie steekpass van Christian Usai dichtbij de 1-2, maar de attente doelman van GEO wist de inzet van de routinier te keren. OKVC bleef proberen het tij te keren, maar verder dan een schot van Usai tegen de buitenkant van de paal, kwam de ploeg voor het rustsignaal niet.

Na de rust was het de vraag of OKVC de aansluitingstreffer zou weten te maken of dat GEO met een derde goal de wedstrijd voortijdig zou gaan beslissen. Het werd geen van beide. GEO maakte vier minuten na rust via opnieuw Stollenga weliswaar de derde goal, maar de wedstrijd bleek daarmee nog niet beslist. OKVC rechtte de rug en legde zich nog niet bij de dreigende nederlaag neer. Met veel druk naar voren creëerde OKVC een veldoverwicht en drong het GEO steeds verder terug. Nadat de doelman van GEO in de 62e minuut een afstandsschot van Ludema nog wist te pareren, was het even later alsnog raak voor OKVC. Een prima aanval via Timo van der Helm en Pieter Sieperda belandde voor de voeten van Usai en hij trof met een geplaatst schot de roos. Rond de 71e minuut wist OKVC de achterstand te verkleinen tot 2-3. Otis Mos kreeg een lange bal van achteruit wat gelukkig mee langs de uitkomende doelman van GEO en kon de bal vervolgens in het lege doel schuiven. Mos bracht daarmee ook het geloof bij zijn ploeg op een positief resultaat terug.

OKVC bleef met veel pressie vooruit spelen, maar moest daarbij ook beducht blijven voor de uitvallen van GEO. Doelman Marco van der Zijl moest daarbij enkele keren handelend optreden om een vierde tegentreffer te voorkomen. Nadat een doelpunt van OKVC terecht wegens buitenspel werd afgekeurd, viel de 3-3 alsnog. Drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd, was het de mee opgekomen verdediger Ruben Meijer, die van dichtbij de 3-3 maakte. Het betekende voor Meijer, die vooral de naam heeft regelmatig een eigen doelpunt te maken, de eerste goal in het goede doel sinds zes jaar. OKVC kroop vervolgens door het oog van de naald toen Stollenga opnieuw doorbrak, maar in doelman Marco van der Zijl zijn meerdere moest erkennen. Hierna zette OKVC nog een keer aan en het was Christian Usai, die vanaf ongeveer 20 meter een prima schot losliet, dat deze keer via de binnenkant van de paal achter de doelman van GEO verdween.

GEO mocht in een laatste poging gelijk te maken nog een vrije trap nemen, maar de bal zeilde ruim een meter naast het doel van Marko van der Zijl en daarmee was de overwinning voor OKVC een feit. Enige smet op de spectaculaire wedstrijd, vormde het feit dat wegens het coronavirus geen publiek aanwezig mocht zijn. Het de laatste jaren niet echt verwende thuispubliek werd daarmee een zeer vermakelijke en spectaculaire wedstrijd onthouden.

Man de wedstrijd: Christian Usai.

Opstelling OKVC: Van der Zijl, Van der Sluis, Meijer, Mollema, Grasso (Pieltjes), E. Mos, Ludema, Usai, Sieperda (Davids), O. Mos, Van der Helm (Drijfhout).