OKVC KRIJGT RODE LANTAARN STEVIGER IN HANDEN

OLDEHOVE –  OKVC heeft zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen, door thuis te verliezen van FC LEO. De ploeg uit Leens had tot zaterdag vijf punten verzameld door vijf keer gelijk te spelen. Bij OKVC stond de teller dankzij één winstpartij op slechts drie punten. Een overwinning op FC Leo zou betekenen dat OKVC de rode lantaarn aan die ploeg zou overdoen. Zover kwam het echter niet en de kans erop heeft er ook geen moment ingezeten. OKVC speelde een dramatisch slechte eerste helft en zag FC LEO daarvan dankbaar profiteren. Na een half uur stond het al 0-3. In de 2e helft speelde OKVC met meer strijd en inzet, maar ook dat bleek niet voldoende om aanspraak op een beter resultaat te maken.

Trainer Ghalid Baroudi van OKVC, moest vanwege een handvol afwezigen flink puzzelen op de basisopstelling. De elf spelers die aan de aftrap stonden leken zich in de eerste helft niet bewust te zijn van de belangen die er op het spel stonden. Er werd zonder strijd en bezieling gespeeld en dat zijn juist wel ingrediënten waar degradatievoetbal doorgaans om vraagt. In de 2e minuut van de wedstrijd loste FC LEO al een waarschuwingsschot, dat over het doel van sluitpost Mark van der Zijl zeilde. Twee minuten later keerde Van der Zijl een kopbal en weer twee minuten later moest hij opnieuw redding brengen. De bal kwam daarbij voor de voeten van een aanvaller van FC LEO en deze schoot de bal laag in de linkerhoek binnen. Ook na de 0-1 bleef FC LEO de betere ploeg en de snelle en beweeglijke aanvallers konden door het ondermaatse verzet van OKVC naar hartenlust aanvallen. Dat leidde al snel tot een verdubbeling van de score. Een fraaie aanval werd beheerst afgerond. Pas na een kwartier spelen viel het eerste wapenfeit van OKVC te noteren, maar de matig genomen hoekschop leverde niets op. Intussen sloop steeds meer het onbegrip en de irritatie in het spel van de thuisclub en zoals zo vaak werd ook deze keer het spel daar alleen maar nog slechter van. OKVC kwam nauwelijks aan aanvallen toe en de 0-3 leek niet alleen een kwestie van tijd, maar werd nog binnen het halve uur gescoord. Opnieuw zag het er daarbij verdedigend niet goed uit bij OKVC. FC LEO liet in het laatste kwartier van de eerste helft nog enkele kansen op een vierde goal liggen, waarbij ook moet worden aangetekend dat doelman Mark van der Zijl een aantal keren goed ingreep. De elftallen zochten met een 0-3 tussenstand de kleedkamer op. Ghalid Baroudi zal in de kleedkamer ongetwijfeld zijn ongenoegen hebben geuit en van zijn spelers in ieder geval meer strijd en beleving voor de tweede helft geëist hebben. Hij greep ook in met twee wissels. Sander Pieltjes en Lars Slagter kwamen in het veld voor Gerd Groenwoud en Sander Drijfhout. Ook in de tweede helft was het voetbal van OKVC niet imponerend, maar de ploeg toonde wel veel meer inzet en wilskracht dan in de eerste helft. FC LEO ging door met wat in de eerste helft het verschil maakte en liet daarbij weer een aantal gevaarlijke aanvallen zien. OKVC kwam gaandeweg wat beter in de duels en dat zorgde ervoor dat het niet langer werd overlopen. Martijn Delies werd nog ingebracht voor Matthijs Drijfhout. OKVC kwam ook vaker in de zestien van de tegenstander, zonder dat dit overigens grote kansen opleverde. Toch werd het in de 76e minuut 1-3, waarbij het tekenend voor de wedstrijd was, dat een verdediger van FC LEO na een overigens goed genomen hoekschop van OKVC de bal achter zijn eigen doelman werkte. De hoop op de aansluitingsgoal, voor zover die er mocht zijn, werd vijf minuten later al de grond ingeboord. Mark van der Zijl moest het antwoord schuldig blijven op een prima schot en daarmee was de wedstrijd definitief beslist. FC LEO had de score nog wat kunnen opschroeven, maar daar werkte doelman van der Zijl niet aan mee. Aan de 1-4 eindstand viel helemaal niets af te dingen en eigenlijk kwam OKVC met deze score nog goed weg.

Trainer Baroudi zocht na afloop niet naar excuses: “Het was van onze kant een hele slechte eerste helft. Gelukkig speelden we in de tweede helft met wat meer wilskracht. Ik weet dat mijn ploeg beter kan en we misten een paar dragende spelers. Ik zie handhaving nog altijd als een realistische doelstelling. Er dient zich vanuit de jeugd een aantal talentvolle spelers aan en mede daarom is handhaving in de 4e klasse van belang. Er worden nog 15 wedstrijden gespeeld en we kunnen dus nog voldoende punten gaan pakken om boven de streep te eindigen”.

Man van de wedstrijd: Geen

Opstelling OKVC: van der Zijl, S. Drijfhout (Slagter), Ludema, Groenewoud (Pieltjes), Grayer, Mollema, Breemhaar, Usai, Sieperda, Hoeksema, M. Drijfhout (Delies)