OKVC walst met 5-0 over De Lauwers heen

WARFSTERMOLEN – De Lauwers ging afgelopen zaterdagmiddag op eigen veld fiks onderuit tegen directe concurrent OKVC. Hoewel het verschil op de ranglijst tussen de twee clubs voor zaterdag slechts twee punten was, beide ploegen bivakkeren onderaan de ladder van de 4e klasse C, was er op het veld duidelijk een sterkste. OKVC won met maar liefst 5-0 en nam de drie punten mee naar huis in Oldehove. ,,Daar viel niets op af te dingen”, meent OKVC-trainer Bert de Vries.
De Lauwers wacht nog steeds op zijn eerste punten in de 4e klasse C. Niet zo gek dus dat de equipe van trainer Nico Roorda onderaan staat. OKVC, dat het tot afgelopen weekend niet zoveel beter deed met twee punten uit zes wedstrijden, leek op papier een ideale tegenstander om van die hatelijke nul af te komen, in de praktijk bleek dat toch net even iets anders te zijn. Na een moeizaam begin aan beide kanten opende Edwin Slopsema via een vrije trap de score: vanaf een meter of twintig mikte hij de bal keurig in de hoek.
Na twintig minuten verdubbelde Martijn Delies de score met z’n hoofd op aangeven van Jelmer Korf. De Lauwers leek tien minuten voor rust terug te komen in de wedstrijd toen Sander Zijlstra vanaf de elfmeterstip het doel onder vuur mocht nemen, na een ietwat gemakkelijk gegeven penalty van scheidsrechter Haan. Doelman Marko van de Zijl keerde echter de inzet en het doelpuntenverschil tussen beide ploegen bleef vooralsnog twee. Op slag van rust verruimde OKVC de voorsprong. Na een goede actie van Ennio Mos zorgde Pieter Sieperda voor de 0-3.
Na rust bleef OKVC de betere ploeg tegen een onmachtig De Lauwers. De 0-4 was bijna een kopie van de 0-3. Een aanval over veel schijven, waarbij Ennio Mos opnieuw Pieter Sieperda bereikte, die feilloos afrondde. Sieperda tekende even later op aangeven van Danny Mollema ook voor de 0-5 eindstand.
OKVC-trainer Bert de Vries was tevreden met het optreden van zijn ploeg. ,,We waren de bovenliggende partij. De tweede helft speelden we nog beter dan in de eerste, maar verzuimden we vaker dan twee keer te scoren. We vonden telkens de vrije man en bleven druk houden op De Lauwers. We hebben goede zaken gedaan tegen een directe concurrent. Dit geeft vertrouwen”.
Komend weekend komt koploper Velocitas 1897 op bezoek in Oldehove. Dat is wel even andere koek. ,,Velocitas is een kampioenskandidaat, elk punt dat we tegen hun pakken is een bonuspunt. Die weken daarna spelen we tegen Boerakker en FC LEO. Dat zijn de ploegen waartegen we punten moeten pakken. Hopelijk kunnen we dan terugkeren in de middenmoot”, aldus De Vries, die OKVC na dit seizoen zal verlaten.
De Lauwers blijft door het verlies onderaan staan met nul punten. ,,We hebben met duidelijke cijfers verloren van een beter OKVC. We liepen de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Even leek het erop dat de zon weer even begon te schijnen, helaas benutten wij een penalty bij een 2-0 achterstand niet. Na rust bleef OKVC de betere ploeg. Nee, op de 0-5 nederlaag viel weinig af te dingen”, evalueert De Lauwers-trainer Nico Roorda.
Zaterdag 17 november gaat de ploeg op bezoek bij FC LEO in Leens. ,,Dat is een tegenstander die ons over het algemeen wel ligt. We hebben wel een succesje nodig”, aldus Roorda.
De Lauwers – OKVC 0-5 (0-3)
  1. Edwin Slopsema 0-1, 21. Martijn Delies 0-2, 45. Pieter Sieperda 0-3, 60. Pieter Sieperda 0-4, 67. Pieter Sieperda 0-5.
De Lauwers: Kempenaar, Ozinga (60. De Groot), Grijpma, Nieuwenhuis, Paauw, Dijkstra, Zuidersma (45. Nauta), Wilpstra, Broers, Brink, Stam.
OKVC: Van de Zijl, Delies, Slopsema, Groenewoud, Dieleman, Mollema, Slagter, Korf (70. Davids), P. Sieperda, Niemeijer (75. Van der Sluis), Mos.