Oppermachtig Opende kroont zich tot kampioen

facebook

DROGEHAM  –  Na 18 overwinningen, 2 gelijke spelen en 0 nederlagen, kon Opende zich afgelopen zaterdag in en tegen Drogeham bij opnieuw een overwinning tot kampioen van de 4e klasse B kronen. Alles en iedereen bij Opende was vooraf vol vertrouwen dat dit ook daadwerkelijk zou gaan lukken. Het draaibroek voor de festiviteiten na het behalen van het kampioenschap lag gereed, de champagne stond koud en de bloemen waren besteld. Busladingen vol supporters werden afgeleverd bij het sportpark in Drogeham en de spelers van Opende stelden hen niet teleur. Het hele seizoen al oppermachtige Opende was ook tegen de nog enig overgebleven ‘concurrent’ vanaf de aftrap tot het laatste fluitsignaal heer en meester. Drogeham werd met 0-4 vrij simpel aan de kant gezet. De ontlading bij de ‘Peenders’ was na afloop groot en het kampioensfeest werd meer dan uitbundig gevierd.
De wedstrijd was nog maar 19 seconden oud, toen Jarno Westerhof het eerste openingsdoelpunt maakte. Vanaf de aftrap werd de tegenstander opgejaagd en de overrompeling leidde meteen tot de doeltreffende uithaal van Westerhof. Opende ging meteen op zoek naar meer goals en Drogeham was niet echt in staat om daar veel tegenover te zetten. Een tweede goal kon niet uitblijven en in de 18 minuut was het opnieuw raak. Niels de Jong legde de bal af op Westerhof en diens snoeiharde uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied verdween onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Na dit doelpunt meldde Drogeham zich een aantal keren in de buurt van het doel van Opende, maar doelman Martin Alma bleek in een uitstekende vorm te verkeren en wenste zich in wat zich al aftekende als de kampioenswedstrijd, niet te laten passeren. Halverwege de eerste helft liet hij zijn beste redding van de wedstrijd zien, toen hij een prima schot over de doellat tot corner verwerkte. Halverwege de eerste helft verliet Opende-verdediger Richard Borger geblesseerd het veld en werd hij vervangen door Eddie Oosterbaan. Na een half uur spelen ging de bal op de stip, toen Corwin Westerhof binnen de 16 werd gevloerd. Broer Jarno plaatste zich achter de bal voor het voltooien van een onvervalste hattrick. Hij faalde niet en met de 3-0 leek de wedstrijd na een half uur spelen wel zo goed als beslist. Tot de rust werd er niet meer gescoord. Na rust moest Opende-doelman Alma nog een keer handelend optreden. Hij deed dat opnieuw met overtuiging. Drogeham probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar Opende gaf de thuisploeg daar geen enkele hoop op. De aanstaande kampioen speelde gedisciplineerd en gaf nagenoeg niets weg. Na ruim een kwartier spelen in de 2e helft volgde bij Opende een tweede wissel. Roan Alssema kwam daarbij in het veld voor Arnold Oosterbaan. Enkele minuten later promoveerde Niels de Jong een voorzet vanaf de rechterkant, welke door een speler van Drogeham onbedoeld werd doorgekopt, tot een doelpunt. Ook na de 0-4 bleef Opende op zoek naar meer goals, maar die kwamen er niet. Daan Vlastuin mocht in de kampioenwedstrijd nog minuten gaan maken en voor hem werd Maurice Postma naar de kant gehaald. Na het laatste fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter van der Vliet, werd de titel uitbundig gevierd, wat later middels een waar volksfeest in Opende een langdurig en imposant vervolg zou krijgen. Trainer Albert Wijbenga, die aan zijn eerste seizoen in Opende bezig is, toonde zich na afloop vooral trots op zijn team. Maar dat mag hij zeker ook op zichzelf zijn. Zijn hand is in het huidige team van Opende duidelijk zichtbaar. Hij heeft van een verzameling goede voetballers vooral een team weten te smeden. Ook heeft hij het hele seizoen de spelers laten beseffen, dat ze er iedere week moeten staan en succes niet vanzelfsprekend is. Net als zijn spelers is ook hij klaar voor de 3e klasse. Maar eerst wil hij nog een tweede doelstelling met zijn team realiseren: ‘Doelstelling één was kampioen worden en dat is gelukt. Maar we willen ook ongeslagen blijven en er resteren nog vijf wedstrijden om ook die doelstelling te realiseren. Ik verlang van mijn spelers dat ze zich daar volledig voor blijven inzetten.’

Net als zijn trainer wees ook man van de wedstrijd Jarno Westerhof na afloop van de wedstrijd op de teamprestatie: ‘Vandaag heb ik drie keer gescoord. Maar we hebben meerdere spelers die dat kunnen en die dat ook hebben laten zien. Het hangt echt niet alleen van mij af. Ik heb de wedstrijd heel relaxed benaderd en had geen last van spanning. Dat ik al na 19 seconden de eerste al maakte was uiteraard een geweldige opsteker. De inbreng van onze trainer is ook erg belangrijk. Hij pas perfect bij ons en met hem gaan we vol vertrouwen de 3e klasse in’. De vraag is of Jarno Westerhof volgende seizoen nog bij Opende speelt. Hij wordt vanwege zijn specifieke kwaliteiten en opvallende manier van spelen begeert door meerdere clubs uit de top van het amateurvoetbal. Desgevraagd liet hij weten dat hij er zeer aan hecht om deel uit te blijven maken van de vriendenclub, die Opende momenteel is. Als kind van de club lijkt een vertrek dan ook geen serieuze optie. Maar daar gaat Jarno in dit geval uiteraard zelf over.

Man van de wedstrijd: Jarno Westerhof

Opstelling Opende: Alma, Borger (E. Oosterbaan), Eringa, Karst, Postma, Kuperus, de Jong, Postma (Vlastuin), C. Westerhof, J. Westerhof, A. Oosterbaan (Alssema)