Piet’s Big City 45 ”15

Zestien jaar was Arjen Robben toen hij op een middag zijn fiets tegen de HEMA zette en met mij door de Herestraat wandelde. Marianne Timmer heb ik voor het eerst geïnterviewd thuis bij haar opa en oma toen bijkans niemand haar nog kende. Het geeft voor altijd een band wanneer je sporters vragen mag stellen in het begin van hun carrière. Zo ook Rutger Smith, waar ik recent nog een bakje mee deed in café Der Witz. Onze eerste ontmoeting was lang geleden in zijn ouderlijk huis in Leek. Voor Radio Noord maakte ik op maandag de rubriek Nakaarten, waarin ik sporters interviewde over iets wat zij in het weekend hadden meegemaakt of gepresteerd. Ik weet nog als de dag van vandaag dat Rutger de dag ervoor de kogel een heel eind weg had geworpen. Hij was voorafgaande aan ons gesprek super nerveus. Leuke man Rutger Smith, wat ook geldt voor Arjen Robben. Ik zag hem voor het laatst vorig zomer bij Kaap Hoorn, waar hij zich vermaakte met vrouw en kinderen. Geen steek veranderd, nog altijd wars van kapsones. Marianne Timmer heb ik in al die jaren vele malen voor de microfoon gehad. Ik herinner me nog dat we in haar periode met Peter Mueler een vrij ernstige aanvaring hebben gehad, wat later weer is bijgelegd en tijdens een praatshow van mij in Zuidlaren, waar Marianne mijn gast was, kreeg ik van haar de primeur van de romance met de Amerikaanse schaatscoach. Weekblad Privé was een goede tweede. Met Peter Mueler kon ik goed opschieten. Ik liep met hem en Marianne door de Herestraat, trouwens wel apart opgenomen, waarbij Timmertje op de terugweg naar het beginpunt in de bakfiets zat die door Peter werd geduwd. Later maakte ik voor TV Noord het programma Volluk!, waarin ik bij de mensen thuis kwam en eigenlijk alles deed wat niet mocht. In kasten kijken, de koelkast inspecteren en in de slaapkamer op zoek gaan naar van alles en nog wat. In totaal heb ik 31 afleveringen gemaakt en het was elke keer weer een feest. Het was nog de tijd van op stap gaan met een geluidsman, een cameraman en een regisseur. Een heuse crew. Kom daar nu nog maar eens om. Tegenwoordig ben je in je eentje verantwoordelijk voor het gemaakte item. Peter en Marianne woonden in die roerige tijd op een bovenwoning in Zuidlaren en ik weet nog dat ik tussen hen in in de echtelijke sponde heb gelegen. Peter kon geweldig koken en we hebben met z’n allen na afloop van de opnames zalig gegeten. Prachtige kerel die Mueler! Levensgenieter pur sang en een echte Bourgondiër. De laatste keer dat ik Peter Mueler heb gezien was op de kunstijsbaan Kardinge. Bij het vertrek omhelsde hij mij en liet me weten dat wij voor altijd vrienden zouden zijn. Friends forever dus. Als ik dat maar wist. Helaas heb ik daarna nooit meer iets van hem gehoord.