Piet’s Big City week 47”15

Een e-mailtje van Mariët van Linschoten van omroep MAX. Beste Piet schrijft Mariët, zoals u weet is omroep MAX op zoek naar de 10 meest inspirerende onbekende ouderen van Nederland. Sorry Mariët, dat wist ik dus niet omdat ik niet naar omroep MAX kijk. En ik luister er ook niet naar. Groeten van MAX, Tijd voor MAX, met Martine en Sybrand, ik heb er niet veel mee. Mariët gaat nog even door met haar informatie. U was daarvoor ook genomineerd en u bent tot de laatste 20 kanshebbers doorgedrongen. Dat is mooi Mariët, heel mooi. Ik wist niet eens dat ik genomineerd was voor de meest inspirerende onbekende oudere van Nederland. Vooral dat onbekende spreekt me enorm aan. Jammer dat het van omroep MAX is, maar een kniesoor die hier op let. Door wie ben ik eigenlijk genomineerd en waarom? Terug naar de mail van Mariët. Zij stelt de jury aan me voor. En dit blijken niet de minsten te zijn. Want wat te denken van de prachtige zangeres Tania Kross, zij is ook nog eens juryvoorzitter, de oud-doelman van Oranje Hans van Breukelen, Hedy d’Ancona, de voorvechtster van het feminisme en nog steeds geen familie van Jacques, Astrid de Jong en Bas Haring. Van de laatste twee heb ik helaas nog nooit gehoord, maar zij zitten dus wel mooi in de jury die de meest inspirerende onbekende oudere van Nederland mag aanwijzen, iets waarvoor ik dus genomineerd ben, als ik tenminste Mariët van Linschoten van omroep MAX mag geloven. Haar mail vertelt verder dat Hans van Breukelen in de uitzending van Twee Dingen, zal vast wel een programma van omroep MAX zijn, bekend gaat maken wie de 10 van MAX zijn geworden en waarop het volk dan kan stemmen om zo tot die meest inspirerende onbekende oudere van Nederland te komen. Het is fijn om te lezen dat iedereen kan stemmen. Oud, jong, wel of geen lid van omroep MAX, iedereen mag meedoen. Wiens verhaal spreekt het meest tot de verbeelding? U mag het zeggen. Over welk verhaal gaat het eigenlijk bij mij? Geen idee. Alle 10 kandidaten worden trouwens uitgenodigd voor het radioprogramma Twee Dingen om op deze wijze voorgesteld te worden aan de luisteraars van omroep MAX. Een mooi vooruitzicht lijkt mij. Iets om me op te verheugen. Helaas is het tweede deel van het mailtje van Mariët voor mij veel minder positief. De jury is bij elkaar geweest en heeft na lang beraad besloten dat u niet bij de laatste 10 zit. Het is misschien een schrale troost, maar al zit u niet bij de 10 van MAX, u hoort wel bij de 20 meest inspirerende onbekende ouderen van Nederland. Was getekend Mariët van Linschoten van omroep MAX. Het zij zo heb ik Mariët teruggemaild. Zonder verliezers geen winnaars. Toch blijft het een dubbel gevoel. Omdat ik in mijn hart natuurlijk dolgraag de meest inspirerende onbekende oudere van Nederland had willen zijn.