Remco Balk voor de tweede maal een basisplaats

“Het was niet wat ik ervan hoopte”

ZUIDHORN – FC Groningen pakte afgelopen zaterdag drie punten tegen RKC en staat daarmee keurig op een vijfde plaats en dus in de subtop. Zuidhorner Remco Balk stond voor de tweede maal vanaf het begin aan de aftrap. In de rust bleef de spits achter in de kleedkamer bij een 0-0 stand. Hij had meer van zijn tweede basisplaats verwacht: “Het was en lastige eerste helft. Ik speelde niet goed, RKC speelde heel leuk eigenlijk. Maar de trainer gaf in de rust toe dat zijn tactiek niet klopte. We speelden met vijf verdedigers en het was steeds niet duidelijk of ik de back moest oppakken of dat Van Kaam er op door moest dekken. Ik heb nogal wat achter de back aangerend en dat kan niet de bedoeling zijn. Volgens mij heb ik drie ballen gehad. Ik voelde al wel aan dat ik in de rust gewisseld zou worden. De trainer wilde de tweede helft met drie spitsen spelen en met een echte rechtsbuiten. Hij vindt mij geen echte rechterspits, vandaar de wissel, was zijn uitleg. Zelf denk ik dat ik daar best kan spelen, maar het liefst speel ik centraal in een vrije rol met niet te veel opdrachten. De komende tijd staat er weer veel wedstrijden op het programma dus hopelijk krijg ik opnieuw speelminuten. Tegen RKC was niet wat ik er van hoopte, dat kan gebeuren”.