Ruime zege Be Quick Dokkum, Buitenpost knap gelijk tegen Flevo Boys

Nieuws

Bekervoetbal

REGIO – Het moge duidelijk zijn; de bal rolt weer. Het afgelopen weekend ging het bovendien weer ergens om, al zien veel trainers de wedstrijden om de KNVB-beker toch vooral als oefenwedstrijden. Buitenpost – toch al bezig aan een goede voorbereiding- hield op eigen veld hoofdklasser Flevo Boys op 1-1. Be Quick Dokkum won uit bij Haulerwijk met 3-0, een prima start voor nieuwbakken trainer Henk Konings.

Buitenpost speelde op eigen veld een uitstekende wedstrijd tegen Flevo Boys. De gasten uit Emmeloord kwamen na vijf minuten wel al op 0-1, door een doelpunt van Timon Rorije. Toen iedereen uitging van een makkie voor de gasten, kwam Buitenpost heel sterk terug. De snelle Jorrit Schra tekende voor de verdiende gelijkmaker en in het verloop van de onderhoudende eerste helft kreeg de thuisclub genoeg kansen om de wedstrijd al in het eerste bedrijf te beslissen. Met name Dorian Berisha had het vizier echter niet op scherp. Na de rust zakte het spelbeeld wat en moest Buitenpost doelman Kobes een aantal keren handelend optreden. Na negentig minuten voetbal was de 1-1 eindstand echter een prima afspiegeling van het wedstrijdbeeld.

Een prima bekerdebuut voor de van Oranje Nassau overgekomen Trainer Henk Konings, nu oefenmeester van Be Quick Dokkum. Zijn ploeg won met 3-0 bij Haulerwijk. De 3-0 was ene magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen, want de bezoekers waren eigenlijk heer en meester. Rudolf Banga opende de score na een mooie voorzet van Thomas Reitsma. Daar bleef het ook bij voor de rust, ondanks een handvol opgelegde kansen. Na de thee maakte Banga ook de 0-2. Thomas Reitsma tekende voor de 3-0, nadat hij even daarvoor de bal al op de lat had geschoten. Haulerwijk mocht gezien het aantal kansen blij zijn dat het hier bij bleef.

WTOC won op eigen veld met 4-2 van Anjum. De doelpunten werden in deze leuke wedstrijd keurig over beide helften verdeeld want bij rust stond het 2-1 voor de thuisclub. Robert Kuipers bracht de gastheren in de eerste helft met het hoofd op een 1-0 voorsprong. Berend Jan Prins, de sierlijke linkspoot, verdubbelde vervolgens de score. Pal voor rust deden de gasten wat terug via Sytze Jansma. Na de rust viel WTOC terug maar kwam het via Aant Keizer wel op 3-1. Nog was de wedstrijd niet gespeeld, want via Holwerda werd het 3-2. Berend Jan Prins besliste de wedstrijd daarna in het voordeel van de gasten: 4-2.

Kollum had geen kind aan AVC. Het werd uiteindelijk 4-1 en dat was een heel magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Voor de rust maakte Joop Pijnacker de enige goal. Kollum begon in het tweede bedrijf steeds beter te voetballen en liet AVC alle hoeken van het veld zien. Pijnacker maakte ook de 2-0 en Marinus Hoekstra was verantwoordelijk voor de 3-0. Nadat AVC wat terugdeed was wederom Hoekstra verantwoordelijk voor het slotakkoord: 4-1.

Friese Boys begon niet best aan het bekertoernooi. Op eigen veld werd met liefst 6-0 verloren van Broekster Boys. Bij rust was het al 0-4. ‘Broekster Boys was fitter en sneller. Zij trainen dan ook al een week of vijf, zes terwijl sommige van mijn spelers pas twee weken in training zijn. Tegen deze ploeg waren we niet opgewassen. Toch speelde we best goed georganiseerd en ook over de inzet ben ik best tevreden. In deze groep zit genoeg kwaliteit voor de vierde klasse’, oordeelde verliezend trainer Jaap Visser.

VC Trynwalden won met klein verschil van Berlikum. De zege kreeg gestalte op basis van vechtlust en dat moet de nieuwe trainer Marten van der Kamp goed gedaan hebben. Trynwalden nam in de eerste helft een voorsprong, toen Paul Westra prima reageerde op een mooie steekbal van Geert Wiebe de Vries: 1-0. Na de thee viel Trynwalden terug. Via Durk Jan Kingma werd het terecht 1-1. De gelijkmaker schudde de ploeg van Van der Kamp wakker. Er werd gestreden en steeds beter gevoetbald. Symen Hoekstra bepaalde de eindstand dan ook op 2-1.

ASC’75 begon niet al te best aan het bekertoernooi door met 5-1 te verliezen van Blija. Hoewel ASC best aardig aan de wedstrijd begon zakte de ploeg naarmate de wedstrijd vorderde steeds verder weg. Enige hoogtepunt was de eretreffer van Tamme de Boer.

Kootstertille won met 2-1 van VVSV’09 uit Ulrum. Van een goede pot voetbal was overigens geen sprake. Eigenlijk waren de doelpunten de hoogtepunten van de wedstrijd. Aanvoerder Van der Bij maakte na de 1-0 achtertand vanaf de strafschopstip de gelijkmaker, Menno Bosma tekende in de slotfase voor de amper verdiende 1-2.