Sander van Rijswijk

In Beeld Sander van Rijswijk

Sander van Rijswijk uit Zuidlaren won in april van dit jaar de Abel Tasman Art Prize. Zijn ontwerp bij het thema ‘een spannend avontuur in tijd en ruimte’ werd als beste verkozen tussen tientallen inzendingen. Aan deze overwinning hing een mooie prijs; Sander reisde in juli af naar Tasmanië. Inmiddels is het alweer even geleden, maar Sander zette speciaal voor de Streekkrant nog wat op papier over zijn reis. “Ik vond de reis geweldig, ik heb erg veel gezien en heel erg veel aardige mensen ontmoet. Het was voor mij heel bijzonder om te zien hoe de natuur er was en hoe de mensen daar leven. Twee dingen die ik heb gezien zijn voor mij het meest bijzonder geweest. De eerste zijn de gastgezinnen, ze waren allebei erg aardig (ik ben bij twee gastgezinnen geweest) en het was fantastisch om mijn tijd bij ze te besteden. Daarnaast is de natuur van het eiland ook ongelooflijk, gigantische bomen en de meest bijzonder dieren. Het was voor mij erg grappig om een boom te zien die net zo breed is als een auto maar ook zo hoog als een flat.” Er wachtte Sander in Tasmanië bijna twintig dagen lang een vol programma met een bezoek aan bijvoorbeeld wildparken, musea en workshops klimmen en glas bewerken. Hij kijkt er met veel plezier op terug. “Het was een bijzondere en fantastische ervaring, en ik ben erg dankbaar dat ik hem heb kunnen beleven.”