Medailles voor judoka’s Grootegast

|
| Foto: |

GROOTEGAST – Negen judoka’s van judovereniging Grootegast deden mee aan het opstap toernooi in Norg. Zij wisten samen een aantal medailles in de wacht te slepen.
Sybe Miedema werd derde in de klasse tot 24 kilo en Jan Bos sleepte het zilver in de wacht in de klasse tot 30 kilo. Robin Walters was oppermachtig in de klasse tot 27 kilo. Hij won maar liefst vijf partijen met vol punt, waarvan de snelste binnen een paar seconden. Zoë Wenting begon in de klasse tot 30 kilo elke partij beter te judoën. Na vijf partijen, waarvan ze er drie won, mocht ze het brons in ontvangst nemen. Gerke Hut en Marlies Geertsema zaten in dezelfde poule, +51 kilo. Marlies had het zwaar in een poule met veelal jongens. Gerke wist drie partijen te winnen. Hij verloor er twee, maar werd op punten toch vierde. Elina Gorter en Hilda Tjalma streden in de klasse -41 kilo. Elina sleepte het zilver in de wacht; Hilda werd nipt derde. Marinus van Gorp kwam in actie in de klasse tot 44 kilo. Ondanks de wedstrijdspanning wist hij zijn partijen overtuigend te winnen en kampioen te worden.