Fc. Grootegast, Opende, Niekerk en Grijpskerk uitgeschakeld op Leekster Voetbalgala; Ezinge speelt B-finale

|||||||||
||||||||| Foto: |||||||||

LEEK/STREEK – Op vrijdag 20 december is het Leekster Voetbalgala van start gegaan en afgelopen weekend werden de tweede ronde wedstrijden afgewerkt. Het Streekgebied werd hierbij, in de A-poule, nog vertegenwoordigd door Fc. Grootegast, vv Opende, vv Niekerk en vv Grijpskerk. Alle teams waren voor deze tweede ronde opnieuw in poules ingedeeld. De nummers 1 en 2 van de in totaal vier poules plaatsten zich voor de kwartfinale, die aanstaande zaterdag plaatsvindt.

Het lukte Fc. Grootegast niet om een kwartfinaleplaats af te dwingen. De Grootegasters verloren hun eerste wedstrijd van dit weekend met 2-0 van SV Marum. De tweede wedstrijd werd wel gewonnen. Met 3-1 was Grootegast te sterk voor vv Westerkwartier. Tegen VEV’67 gingen de Grootegasters echter opnieuw onderuit (3-0), waardoor het team op een derde plek in de poule eindigde. Ook Opende redde het niet. Tegen ONR verloren de Peenders met maar liefst 4-0, om vervolgens wel te winnen van de Wilper Boys (2-1). Tegen SV de Griffioen verloor Opende echter opnieuw ruim (5-1), waardoor ook de Peenders niet verder kwamen dan een derde plek in de poule.

Voor Niekerk was het allemaal net niet afgelopen zaterdag. Het team stond in haar eerste wedstrijd tegen vv Roden lang met 1-0 voor, maar in de slotfase maakten de Roners toch nog gelijk. De overige twee partijen gingen nipt verloren. Zevenhuizen en Zuidlaren waren beide met 2-1 te sterk voor de ploeg uit Niekerk. Niekerk eindigde hierdoor op een laatste plaats in de poule. De wedstrijden van Grijpskerk waren afgelopen zaterdag zeer doelpuntrijk, maar meestal niet in het voordeel van de Grijpskerkers. Tegen VAKO verloor Grijpskerk met maar liefst 5-0 en ook tegen TLC stond dezelfde eindstand op het scorebord. In de laatste wedstrijd tegen HFC’15 wist Grijpskerk toch nog drie punten bij te schrijven. Hierin won het met maar liefst 7-4. Echter eindigde Grijpskerk hiermee ook op een derde plek, waardoor een kwartfinaleplaats niet bereikt werd.

VEV’67, de Griffioen, Marum, ONR, Roden, VAKO, Zevenhuizen en TLC nemen het aanstaande zaterdag tegen elkaar op in de kwartfinales. Hierna vinden eveneens de halve finale én finale van het Leekster Voetbalgala plaats. Dezelfde zaterdag vindt ook de finale van het B-toernooi plaats. Hierin neemt Ezinge het op tegen vv Westerkwartier. De wedstrijden van de B-poule vonden plaats op 20 december. Naast Ezinge werd het Streekgebied hierin vertegenwoordigd door Zeester, OKVC en De Lauwers.