Sterke tweede helft levert Zeester ruime overwinning op tegen Eastermar

ZOUTKAMP – Zeester wil zich het komende seizoen weer gaan mengen in de strijd om de prijzen. In de eerste competitieronde kregen de Zoutkampers afgelopen zaterdag meteen de gelegenheid om deze ambitie ook zichtbaar te maken. Het eveneens ambitieuze Eastermar, dat door menigeen wordt gezien als een outsider voor de titel in 5c, kwam namelijk op bezoek in het vissersdorp. Vince van der Veen brak kort na rust de wedstrijd open en scoorde een half uur voor tijd ook de 2-0. Drie minuten later scoorde Henri Nienhuis de 3-0 en speelde Zeester een gewonnen wedstrijd.

De openingsfase van het duel was duidelijk voor Eastermar, dat meteen in de eerste minuut al een enorme kans kreeg om de score te openen. De bal werd daarbij tot opluchting van Zeester net naast geschoten. Even later voorkwam doelman Daniël Veenstra met een prima redding een doelpunt voor de bezoekers. Het zou niet de laatste redding van de middag zijn van Veenstra. De sluitpost keepte een prima wedstrijd. Zeester schrok wakker en zocht daar waar het kon vooral vanuit de omschakeling de aanval. Het kwam daarbij ook tot enkele kansen, maar het vizier stond in de eerste helft ook bij de thuisclub nog niet op scherp. Na de aantrekkelijke openingsfase werd het spel aan beide kanten er niet beter op. In de slotfase van de eerste helft veranderde dat weer en werden beide ploegen gevaarlijk. Jeffrey Brink leek kort voor rust op weg naar de 1-0, maar hij kwam buiten het strafschopgebied hard in botsing met de uitkomende doelman van Eastermar. Brink kon de bal daardoor niet genoeg snelheid meegeven en deze werd een prooi voor een verdediger van Eastermar. Na een blessurebehandeling kon de aangeslagen doelman van Eastermar de wedstrijd hervatten. Halverwege de tweede helft werd de doelman overigens alsnog vervangen. Op slag van rust ontsnapte Zeester aan een achterstand, toen opnieuw Veenstra een prima redding liet zien.

Kort na rust bekroonde doelman Veenstra zijn goede spel door de assist voor de 1-0 te leveren. Met een verre uittrap bediende hij spits Van der Veen, die met de bal richting het doel van Eastermar kon opstomen. Onderweg probeerde een verdediger een duel met hem aan te gaan, maar de fysiek sterke Van der Veen bleef aan de bal en schoot vanaf een meter of twaalf hard en hoog binnen. Voor Eastermar was het doelpunt het sein om vol op de aanval te gaan spelen, waardoor Zeester meer ruimte kreeg. Dit leidde tot een corner, welke door Danny Beerda via de handen van de doelman binnenviel. Scheidsrechter Mattijs Boltjes uit Ternaard keurde de treffer echter af, omdat de doelman een duw kreeg en daardoor niet goed bij de bal kon komen. Enkele minuten later werd Van der Veen in vrije positie opnieuw weggestuurd. Vanuit de linkerhoek van het strafschopgebied deed hij alsof hij de vrijstaande Beerda zou aanspelen, maar in plaats daarvan verraste hij vriend en vijand met een geplaatst schot. De bal verdween fraai achter de kansloze doelman van Eastermar in de verre hoek. Na dit doelpunt bleek de uitploeg niet in staat om de wedstrijd nog te laten kantelen. Er werd zonder veel overleg en overtuiging naar een doelpunt gezocht, maar het was Zeester dat vanuit de omschakeling gevaarlijker bleef. Dit leidde nog tot een derde doelpunt, die op naam kwam van Jeffrey Brink. Het voorbereidende werk kwam van Hendri Nienhuis, die op rechts doorkwam en een prima voorzet afleverde. Met de 3-0 was de wedstrijd uiteraard gespeeld. Eastermar kwam er niet meer aan te pas en Zeester was nog enkele keren dichtbij een vierde doelpunt. Zo scoorde invaller Robin Schulz bijna met zijn eerste balcontact. De drie punten kwamen deze eerste competitiewedstrijd uiteindelijk terecht bij de ploeg die daar vooral op basis van een sterke tweede helft, het meeste recht op had.

Zeester-trainer Marinus Siekman noemde de overwinning na afloop meer dan verdiend. “Bij voetbal is de omschakeling heel erg belangrijk en dat deed mijn ploeg vandaag goed. Daar komt bij dat Vince van der Veen weer fit en in vorm is. Hij had het vorige seizoen langdurig last van een blessure, die hij in de nacompetitie van het seizoen daarvoor had opgelopen. Maar ik ben vooral tevreden over de teamprestatie. Alle spelers hebben hard gewerkt en daarmee een aandeel in de overwinning. Zo wil ik het graag zien”.

Zeester begint goed aan het nieuwe seizoen

Man de wedstrijd: Scheidsrechter Mattijs Boltjes. Hij floot zonder op te vallen, nam begrijpelijke beslissingen en kon mede daardoor het duel zonder kaarten afdoen.

Opstelling Zeester: D. Veenstra, Alt, Postma, Zwart (L. Veenstra), Stoepker, H. Nienhuis, Beerda (Schulz), J. Nienhuis, Brink, Van der Veen, Noordhof.