Strijdbaar waterpolo van jeugdteams PWC Buitenpost

BUITENPOST – Het was weer een en al activiteit voor PWC afgelopen zaterdag in Buitenpost. De waterpolojeugd van onder de 11 jaar mocht in thuisbad de Kûpe haar tegenstanders ontvangen. In toernooivorm werden er wedstrijden tegen elkaar gespeeld.
PWC mocht aftrappen met een wedstrijd tegen Neptunia uit Sneek. 4x4minuten werd er gestreden om de bal. Dit resulteerde in een stand van 2-9 voor het team uit Sneek. Het PWC-team, dat dit seizoen voor het eerst in deze samenstelling speelt, had toch knap twee punten gescoord. Na telkens één wedstrijd rust, werden en nog twee duels tegen respectievelijk De Reest uit Meppel en het eerste van Neptunia Sneek gespeeld.
Ondanks aanvallende acties, waarbij dapper met de bal naar voren werd gezwommen en er netjes werd over gespeeld, wilde de bal het doel niet meer in. De wedstrijden eindigden uiteindelijk in 0-9 en 0-13. De waterpolo jeugd kan, ondanks de nederlagen, terugkijken op een mooie middag voor de vereniging.

Naast het onder 11 team, kwam ook het onder 13 team van PWC in actie. Het team reisde af naar Sneek, om daar twee wedstrijden te spelen. De jongens hadden er zin in, want de eerste wedstrijd was tegen Orca uit Leeuwarden. Ondanks de goede keeper van Orca wist PWC toch zes keer te scoren. Mooie punten voor het klassement, want helaas voor de Buitenposters scoorde Orca elf keer. De tweede wedstrijd was tegen Westergo uit regio Bolsward. PWC begon met goede moed en wist met goed en mooi samenspel de wedstrijd met 7-3 te winnen. Het jonge team, wat pas sinds dit seizoen een team vormt en pas één jaar waterpolo speelt, kreeg zelfs een compliment van de scheidsrechter dat er prachtig spel werd vertoond. Het was een sportieve middag waar de het team van PWC met enthousiasme en samen als een team de wedstrijden heeft gespeeld.