Surhuisterveen ook na wedstrijd tegen Zeester met lege handen

SURHUISTERVEEN – De resultaten van Surhuisterveen vallen dit seizoen ronduit tegen. Een thuiszege op het bezoekende Zeester was dan ook meer dan welkom en zou wellicht het begin van een opmars kunnen betekenen. De wedstrijd tegen de Zoutkampers liep echter opnieuw op een teleurstelling uit. Nadat Chris Noordhof namens Zeester kort na rust een hattrick voltooide, kwam Surhuisterveen nog wel terug tot 2-3, maar een nederlaag kon niet meer worden afgewend.

Surhuisterveen zocht meteen na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter M. Boltjes uit Ternaard de aanval en had al in de derde minuut de score kunnen en moeten openen. Wesley de Vries kwam tot een prima voorzet, waaruit Gert-Wim de Kleine de bal maar net over de deklat kopte. In dezelfde minuut profiteerde Chris Noordhof aan de andere kant van een te korte terugspeelbal van Feiko Fokkinga. Noordhof passeerde de uitkomende doelman Jesmer Dolsma van Surhuisterveen met een bekeken schot. Diezelfde Noordhof verdubbelde vier minuten later de score. Op de rand van buitenspel brak hij op de rechterflank door en gaf doelman Dolsma opnieuw het nakijken.

Surhuisterveen probeerde na deze snelle tegengoals wel om de bakens wel te verzetten, maar het spel was te slordig en het tempo te laag, om de verdediging van Zeester echt in de problemen te brengen. De spelers van Zoutkamp waren daarnaast ook wat mannelijker in de duels en toonden zich strijdlustiger dan die van de thuisclub. Naast de snelle Chris Noordhof, stoomde ook middenvelder Henri Nienhuis van Zeester regelmatig dreigend op richting het vijandelijke doel. Surhuisterveen wist niet tot echt uitgespeelde kansen te komen en zocht haar heil een aantal keren in afstandsschoten, waarbij telkens de precisie ontbrak. Zeester was in het restant van de eerste helft dichter bij de 0-3 dan Surhuisterveen bij de aansluitingstreffer. Zo leidde kort voor rust een prima aanval via Jeffrey Brink en Chris Noordhof tot een schietkans voor Henri Nienhuis, maar diens schot werd uitstekend gepareerd door Dolsma. De rust brak daardoor aan met een verdiende 0-2 voorsprong voor Zeester.

De tweede helft was nog maar enkele minuten oud, toen man van de wedstrijd Chris Noordhof zijn hattrick voltooide. Opnieuw zag de verdediging van Surhuisterveen er daarbij niet goed uit. Noordhof kreeg de bal namelijk in de voeten gespeeld door Dolsma, bedacht zich niet en scoorde met een boogbal de 0-3. Zeester leek daardoor op rozen te zitten, maar van de andere kant was er voor Surhuisterveen nog voldoende tijd om in de achtervolging te gaan. Surhuisterveen voerde het tempo op en ging meer risico’s nemen. Zeester hield de rijen echter vrij goed gesloten en wist bovendien via de counter enkele keren zeer gevaarlijk te worden. Jasper Nienhuis en broer Henri zagen na een kwartier spelen in de tweede helft Dolsma twee keer uitstekend reageren op van dichtbij afgevuurde schoten. Een vierde goal zou de genadeklap zijn geweest, maar in plaats daarvan tekende aanvoerder Tobi Nijboer iets later uit een prima genomen vrij trap voor de 1-3.

Met nog 25 minuten op de klok ging Surhuisterveen vervolgens op zoek naar meer en kreeg daarvoor ook de nodige kansen. Nadat Nijboer vanuit opnieuw een vrije trap net over schoot, werd het een kwartier voor tijd 2-3. Een prima voorzet vanaf de linkerflank, werd door invaller Leon van Dijk prima langs de kansloze doelman Daniël Veenstra gekopt. Surhuisterveen ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de echte overtuiging ontbrak daarbij. Het bleef bij een prima poging van Gerben Jan Bottema, maar doelman Veenstra keerde het schot met een uitstekende reflex. Ook een vrije trap van opnieuw Nijboer, werd door Veenstra uit de kruising weggetikt. Surhuisterveen stond uiteindelijk voor de vierde keer op rij met lege handen, terwijl Zeester door de overwinning duidelijk is aangehaakt bij de subtop in de 5e klasse C.

Trainer Jacob Russchen reageerde na afloop zowel teleurgesteld als realistisch: “Het begin van de wedstrijd vertelt het verhaal waar we momenteel in zitten. We maken de 1-0 niet en komen meteen daarna door een fout achterin op achterstand. We zijn opnieuw onvoldoende in staat gebleken om de wedstrijd vervolgens naar onze hand te zetten. We blijven hopen op en werken aan betere tijden”. Trainer Jaap van der Ploeg van Zeester reageerde eveneens realistisch: “We misten twee grote kansen op de 0-4 en kwamen in de laatste fase van de wedstrijd toch nog in de problemen. En we hadden vandaag het geluk dat we bij twee goals optimaal konden profiteren van fouten van de tegenstander”.

Man van de wedstrijd: Chris Noordhof